Női kézi: Nem vagyok az a gyors lábú játékos, aki… – Planéta Szimonetta

Vágólapra másolva!
2018.11.28. 18:13
November 29-én kezdődik Franciaországban a női kézilabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott szombaton a hollandok ellen kezdi meg szereplését. Az NSO Tv a szerdai edzés után beszélgetett a Möbelringen-kupa után Kim Rasmussen által is dicsért Planéta Szimonettával és az első felnőttvilágversenyére készülő junior-világbajnok Tóvízi Petrával. 



Planéta Szimonetta
a tavalyi világbajnokság alatt egészen elveszettnek érezte magát, a francia Chambray Touraine Handball játékosaként azonban ismét megtalálta önmagát, vezére lett csapatának.


Planéta Szimonetta
a tavalyi világbajnokság alatt egészen elveszettnek érezte magát, a francia Chambray Touraine Handball játékosaként azonban ismét megtalálta önmagát, vezére lett csapatának.

„Nagyon pozitív érzések vannak bennem az Európa-bajnokság előtt, s alig várom már, hogy lejátsszuk szombaton az első meccsünket – mondta a 24 éves jobbátlövő. – Hosszú volt a felkészülési hét és a norvégiai torna, most már az utolsó simításokat végezzük, s mindenkin azt látom, hogy nagyon várja a hollandok elleni találkozót.”

Kim Rasmussena Nemzeti Sportnak adott interjúban külön is kiemelte, hogy Planéta remekül élt a Möbelringen-kupán kapott bizonyítási lehetőséggel, és fontos feladatok várnak rá védekezésben. Hozzátette, azt viszont nem fogja bírni, hogy kétnaponta ötven percen át fel-alá száguldozzon.

„Kim már az összetartás elején elmondta, talán támadásban is hozzátehetek a játékhoz, de elsősorban a védekezésre koncentráljak. Én azt mondtam, rendben, meg szeretném oldani ezt a feladatot, és ha számít rám támadásban, akkor segítek. De igen, sajnos nem vagyok az a gyors lábú játékos, aki támadást, védekezést ötven percen keresztül százszázalékosan lehoz.”

Tóvizi Petra egyike azoknak a játékosoknak, akik első Európa-bajnokságukra készülnek. A junior-világbajnok beálló a Möbelringen-kupán kapott ízelítőt a felnőttek nemzetközi szintjéből.

„A buszon még izgultam, de amikor a melegítéskor beléptünk a pályára, mindez elszállt – mondta a 19 éves kézilabdázó. – Úgy álltam hozzá az egészhez, hogy én vagyok a legfiatalabb a csapatban, annyit kell csinálnom, amennyit tudok, és azt kell hozzátennem a játékhoz, amit itt tanultam, amire készültünk. A kapitány azt mondta, elégedett a munkámmal, pont azért hívott be, mert tetszik neki a hozzáállásom. Nem okoztam neki csalódást, így csináljam tovább a dolgom.”

Videónkból az is kiderül, milyen tapasztalatokat szereztek a lányok a Möbelringen-kupán, s mit várnak maguktól az Európa-bajnokságon.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők:Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők:Kiss Nikolett (Érd), Kovács Anna (DVSC Schaeffler), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine Handball – Franciaország)
Irányítók:Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálos-Bognár Barbara (Moyra Budaörs), Tóth Gabriella (Érd), Lakatos Rita (GVM Europe-Vác), Szalai Babett (Dunaújvárosi KKA)
Beállók:
Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők:Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők:Kazai Anita (Dunaújvárosi KKA), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány:Kim Rasmussen
Edző:Siti Beáta
Kapusedző:Bakos István

NŐI KÉZILABDA EB (november 29.–december 16., Franciaország)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Nantes):
Dánia, Szerbia, Svédország, Lengyelország
B-CSOPORT (Nancy):Franciaország, Montenegró, Oroszország, Szlovénia
C-CSOPORT (Montbéliard): Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Horvátország
D-CSOPORT (Brest):Norvégia, Románia, Németország, Csehország

KÖZÉPDÖNTŐ
I. CSOPORT (Nantes):
az A- és B-csoport első három helyezettje kvalifikál
II. CSOPORT (Nancy):a C- és D-csoport első három helyezettje kvalifikál
A középdöntő mérkőzésnapjai a CD-ágon: december 7., 9., 11., 12.

Elődöntők, az 5. helyért:december 14.
Döntő, a 3. helyért:december 16.
A helyosztókra a párizsi AccorHotels Arénában kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik