Női kézi: négy bajnokit elhalasztanak a válogatott miatt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.02.17. 17:27
null
Tóvizi Petra (balra) és Kovacsics Anikó az olimpiai selejtező előtti héten sem játszik bajnokit (Fotó: Kovács Anikó)
A női kézilabda NB I-ben szereplő klubok négy mérkőzés elhalasztásával segítenek a válogatottnak a márciusi győri olimpiai selejtezőre való felkészülésben.

A hivatalos versenynaptár szerint a március 20. és 22. közötti olimpiai selejtezőre 16-án kezdődik a közvetlen felkészülés, de a szövetség a klubokkal együttműködve elérte, hogy már március 10-én találkozzon Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok csapata.

Ennek érdekében négy bajnoki időpontját változtatták meg a 19. fordulóból.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria–Szent István SE március 11. helyett május 7-én, az Alba Fehérvár KC–Siófok KC március 13. helyett április 28-án, a Dunaújvárosi KKA–DVSC Schaeffler március 13. helyett május 8-án, az Érd–Győri Audi ETO március 14. helyett április 28-án lesz, jelen állás szerint valamennyi 18 órakor kezdődik.

A fordulóból az MTK–Mosonmagyaróvár és a Vác–Kisvárda meccset február végén játsszák le, az egyetlen, március közepén maradt találkozón (Békéscsaba–Szombathely) nem játszik magyar válogatott kerettag.

A válogatott márciusban Győrben Kazahsztánnal, Oroszországgal és Szerbiával vív körmérkőzést, az első két helyezett kijut a tokiói olimpiára.

NŐI KÉZILABDA NB I
19. FORDULÓ
Február 28., péntek
MTK–Mosonmagyaróvár
Február 29., szombat

Vác–Kisvárda
Március 14., szombat
Békéscsaba–Szombathely
Április 28., kedd
Alba Fehérvár–Siófok
Érd–Győr
Május 7., csütörtök
FTC–Szent István SE
Május 8., péntek
DKKA–DVSC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik