Női kézi NB I: Szabó Edina könnyek között búcsúzott érdi játékosaitól

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 17:20
null
Szabó Edina szerint egészen komolytalan helyzet alakult ki Érden (Fotó: Török Attila)
„Azóta is várjuk a hivatalos értesítést, de gondolom, majd megjön” – Szabó Edina a Reggeli Start vírusvideójában beszélt arról, hogy miként váltak meg tőle Érden. A csapattal a női kézilabda NB I-ben tíz év alatt hat bajnoki bronzot nyerő vezetőedző érzelmes interjút adott a Digi Sportnak.

„Egyelőre várjuk, hogy mi történik a munkaviszonyunkkal” – kezdte Szabó Edina a Reggeli Startban annak kapcsán, hogy hivatalosan még nem értesítették őt és Rácz Marianne sportszakmai igazgatót, hogy az Érdi Sport Kft. nem tart igényt a munkájukra a továbbiakban.

„Olvastuk április 28-án a klub közleményét – anyukám hívott, hogy láttam-e – és polgármester úr Facebook-bejegyzését. Ha azt mondom, hogy én vagyok még az Érd vezetőedzője, az komolytalan lenne, mint ahogy ez az egész elég komolytalan” – kommentálta a helyzetet a szakember.

Az egyelőre csak közleményben menesztett vezetőedző Érd új polgármesteréről, Csőzik Lászlóról és első beszélgetésükről is szót ejtett: „Október végén, a választások után meglátogatott minket ő és két képviselőtársa, és elmondták, hogy terveik között van az előrelépés, a második hely és a BL. Ez egy probléma volt nekünk, hiszen ismerjük a realitásokat... Megbeszéltük egy volt junior válogatott kapussal, hogy ő jön másodiknak Julie Foggea mellé; hogy Kisfaludy Anett helyett beépítjük Simon Armillát és így tovább.”

Az edzői stáb ősszel még bizakodó volt, ahogy Szabó Edina szerint „a sikert egy ilyen városi csapatnak nem egyedül az jelenti, hogy mindig nyer, hanem hogy a lehetőségei mellett meddig tud elérni. Én így gondolkoztam a jövőben, gondoltam, hogy ezt megértik, hiszen azt tudtuk, hogy nem tudnak ennél feljebb menni.”

Az Érdről tíz év után távozó Szabó Edina a beszélgetés egy pontját el is sírta magát, felidézve a búcsú pillanatait.

Az edző meghatódottan azt mondta játékosairól, hogy „szeretném őket megvédeni: nem azért mentek el, mert pénzéhes perszónák, hanem mert válogatott élsportolók, aki keresik azt, hogyan tudnak előrébb lépni. Ezek az emberek nagyon szerették Érdet, élő szerződésük volt, nem akartak elmenni, de megértették a helyzetet. Nagyon becsülöm őket ezért, és rettentően bántja őket a dolog ma is.”

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik