Női kézi NB I: Hornyák Ágnes nem hagyja el a kieső Budaörsöt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 14:46
null
Hornyák Ágnes budaörsi mezben a Kisvárda elleni tavaszi bajnokin (Fotó: Koncz György)
Hornyák Ágnes az NB I/B-ben is kitart a Budaörs női kézilabdacsapata mellett, amelynek egyértelmű célja, hogy azonnal visszakerüljön az élvonalba.

„Nagyon nehéz éven vagyunk túl, bízom benne, hogy innen már csak felfelé vezet az út. Vállaljuk a felelősséget a történtekért, és azon leszünk, hogy mihamarabb kiköszörüljük a csorbát. Nem csak egy szezonban gondolkozom, erősen motivált vagyok, hiszen nagyon nem mindegy, hogyan zárom le a kézilabda-pályafutásomat. A rutinosabb játékosokkal igyekszünk megadni az alapot és mindenben segíteni a fiatalokat, hogy beépüljenek a csapatba. Úgy gondolom, minden körülmény adott a feljutás kiharcolásához, de kőkemény, munkában gazdag menet lesz” – idézi szerdai cikkében a klubhonlap Hornyák Ágnes csapatkapitányt, aki a klub utánpótlás-nevelésében is folytatja a munkát.

A kieséssel végződő tavaszi szezonban vezetőedzőként is dolgozó Neukum Tamás szakmai igazgató az első számú segítőjét, Fülöp Pétert bízta meg a vezetőedzői teendőkkel.

„Az irány jó volt, de sajnos túl későn érett be az a rengeteg munka, amit közösen beleöltünk – mondta az elmúlt idényről Fülöp Péter. – A jövőben a szakmai munka mellett nagyobb hangsúlyt fogok fektetni arra, hogy összehozzam a csapatot és a stábot, tisztázni fogjuk a feladatköröket, a szabályokat, az elvárásokat és a célokat.”

Fülöp elmondta: még nem végleges a névsor, de Hornyák mellett Hajduch Csenge, Zsigmond Vivien, Szabadfi Ágnes, valamint a sérülésből felépülő Horváth Laura és Kiskartali Zsófia is marad a csapatnál. Ugyanakkor két ifjú kapussal, a dunaújvárosi első kerettől érkező Vártok Ramónával és a Fehérvárról érkező Vajk Eszterrel vágnak neki az idénynek.

„Még egy nagyon értékes játékosról említést kell tennem – tette hozzá az új vezetőedző. – Pálos-Bognár Barbara a férjével gyermekvállalást tervez a közeljövőben, de a lehetőségekhez mérten az utánpótlás-nevelésben végzett aktív munkája mellett őt is a csapat közelében szeretném tudni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik