Női kézi NB I: hivatalos végeredmény híján is van mit csemegézni

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 15:12
null
Arenhart (jobbra) kapusként nyolc gólt is lőtt a félbeszakadt bajnokságban (Fotó: Török Attila)
Hivatalos végeredmény híján is van mit csemegézni a női kézilabda NB I küzdelmeiből, az alábbiakban a statisztikai érdekességek között szemezgetünk!

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége a közelmúltban egyhangúlag úgy döntött: a koronavírus-járvány által kiváltott helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, s a nemzetközi kupaindulókat tekintve az előző, a 2018–2019-es kiírásban elért eredményeket tekintik mérvadónak – ennek értelmében jelenleg papíron az új lebonyolítású Bajnokok Ligájában a Győr és pozitív elbírálás esetén szabadkártyásként az FTC vehet részt, míg az új Európai Kézilabdaligában, illetve az EHF-kupában a Siófok, az Érd, a Vác és a Debrecen indulhat.

A hivatalos végeredmény híján is gólzáporos találkozókat, szikrázó csatákat és parázs küzdelmeket hozott a női NB I 2019–2020-as idénye, és a statisztikai adatok között már csak azért is érdemes szemezgetni, mert jó eséllyel (gazdasági problémák, fizetéscsökkentések és nehézségek már most több klubnál előfordulnak) ugyanez a 14 csapat küzd meg egymással az új évadban is – amikor remélhetőleg már érmeket is osztanak.

A lejátszott 130 mérkőzésen 271 játékos szerepelt a 14 klub színeiben, a legkevesebb, 16 a Békéscsabánál, a legtöbb, 24 a Kisvárdánál. Tizennyolc olyan meccs volt, amelyen valamennyi hétméteresből gól lett. A legtöbb megítélt büntető, 15 a Fehérvár–Békéscsaba és a Mosonmagyaróvár–Dunaújváros találkozón volt, míg a legkevesebb, három a Kisvárda Vác és Fehérvár elleni meccsein. A legtöbb kimaradt büntetőt (hét) a Fehérvár–FTC csata hozta. A legtöbb kiállításnak számító 28 perc négyszer (FTC–Dunaújváros, Mosonmagyaróvár–MTK, DVSC-Mosonmagyaróvár és Dunaújváros–Szent István) fordult elő.

A kapusok közül a Vác nyáron a montenegrói Buducsnoszthoz igazoló, világbajnok brazilja, Bárbara Arenhart (jobbra) dobta a legtöbb gólt, szám szerint nyolcat. A legkevesebb találat a Szombathely–Dunaújváros (41 gól, 23–18), míg a legtöbb az MTK–Érd (75, 40–35) összecsapáson esett. A legnagyobb hazai győzelmet a Győr aratta a Kisvárda felett (45–19), míg a legnagyobb vendéggyőzelem a Szent István–Siófok (19–39) mérkőzésen született.

A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik