Szikora Melinda (balra) remekelt az FTC ellen, Silje Solbergnek viszont ki kellett hagynia a rangadót (Fotó: Török Attila)

 

Silje Solberg legutóbb február 6-án, a DKKA elleni bajnokin lépett pályára, azóta a Kisvárda és az FTC elleni mérkőzést is kihagyta. A VG beszámolója szerint a 29 éves norvég kapus egy belsőfül-rendellenességből származó betegséggel, egy jóindulatú, rohamokban jelentkező (test)helyzeti szédüléssel küzd.

A beszámoló szerint január elején jelentkeztek nála először a tünetek, majd ezek február elején felerősödtek – ezért kellett edzéseket és mérkőzéseket is kihagynia.

„Valahol a betegség és a tengeri betegség között van az érzés. Unalmas, hogy nem edzhetek és nem játszhatok, de remélem, hogy hamarosan visszatérhetek a pályára. Egyre jobban vagyok” – idézi Silje Solberget a VG.

A norvég lap azt a kérdést is felteszi, hogy a kapus ott lehet-e majd a válogatott márciusi olimpiai selejtezőtornáján. A játékos és a norvég nemzeti csapat orvosa, Anne Froholdt szerint nem lesz akadálya, hogy ott legyen a pályán Podgoricában.

Norvégia a házigazda Montenegró mellett Romániával és Thaifölddel szerepel egy selejtezőcsoportban. A kvartettből az első kettő jut majd ki a 2020-as tokiói olimpiára.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ (március 20–22.)
Llíria: 
Spanyolország (rendező), Svédország, Argentína, Szenegál
Győr: Magyarország (rendező), Oroszország, Szerbia, Kazahsztán
Podgorica: Montenegró (rendező), Norvégia, Románia, Thaiföld