Női kézi NB I: a Siófok edzője az MTK-nál folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.09. 11:12
Új vezetőedző irányítja az MTK Budapest női kézilabdacsapatát, 2015. április 9-től Golovin Vlagyimir vezeti a szakmai munkát a kék-fehér együttesnél – olvasható az mtk.hu-n. A 45 esztendős szakember az aktuális szezonban Siófokon dolgozott, és ötödik helyen végzett együttesével.

Az odesszai születésű sportember magyarországi pályafutása 1992-ben Szolnokon kezdődött, majd a Kiskőrös, a Százhalombatta és a Hargita következett, később Dabason szerepelt. Negyvenéves volt, amikor sérülések miatt befejezte az aktív játékot.

Edzői pályafutása Százhalombattán, a férficsapatnál indult, az első női együttese a Kispest volt, majd az NB II-es Bugyi SE következett, amellyel bajnokságot nyert. Később Elek Gábor hívta a Ferencvároshoz, ahol az ifjúságiakkal foglalkozott, de fél év után már másodedzőként segítette korábbi dabasi játékostársa munkáját, így tevékeny része volt a Fradi két KEK-győzelmében.

Időközben a női juniorválogatottnál is dolgozott, előbb Gyurka János, majd Róth Kálmán segítőjeként, és a 2012-es csehországi világbajnokságról bronzéremmel tért haza. Golovin a 2012–2013-as évadban Kiskunhalason végzett eredményes munkát, csapatával erőn felül teljesített az alapszakaszban, és a hatodik helyen fejezte be a pontvadászatot. Ezt követően Siófokra tette át az állomáshelyét, ahol az aktuális szezonban megerősített csapata lemaradt a felsőházi rájátszásról, az alapszakaszban az ötödik helyen végzett, szerdán pedig bejelentették, hogy szerződést bontott a klubbal.

Az MTK Budapest a 11. helyen zárt az alapszakaszban, és április 11-én hazai pályán kezdi meg a rájátszást a Mosonmagyaróvár ellen a 9–12. helyért. A fővárosi csapat a Szegeddel és a Váccal küzd még, hogy ne essen ki.

„A pályán kell kiharcolni a bennmaradást! – mondta Golovin Vlagyimir a klubhonlapnak. – A hétvégén a Mosonmagyaróvár ellen az »év mérkőzése« jön. Mindenképpen győzelemre hajtunk. Látva a sorsolást, nincs könnyű helyzetünk, ráadásul két fontos poszton is sérültjeink vannak. Néztem az Érd elleni Magyar Kupa-mérkőzést, amelyen negyvenöt percig remekül teljesített a csapat, néhány buta hiba és a hosszabb érdi kispad miatt maradt el a győzelem. Az együttesből kilenc játékossal már dolgoztam korábban, tehát nagy probléma nem lesz azzal, hogy megismerjem őket. Tudom, hogy mit tud például Valovics, Barna, Ignácz-Pethő és a többiek.”

Az MTK honlapja hozzátette, hogy a tervek szerint Golovin a rájátszást követően, a 2015–2016-os idényben is irányítja a csapatot az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik