Szucsánszkiék a második félidőben átrohantak az Újvároson (Fotó: Teknős Miklós)

Nem volt egyszerű dolga a Dunaújvárosnak, ugyanis egy hónapja nem játszott tétmeccset, míg a Fradinak a Midtjylland elleni KEK-búcsút kellett feldolgoznia. A hazaiaknál Soós Viktória, a vendégeknél Triffa Ágnes hiányzott műtét miatt.

Triffa nélkül a fiatal Nagy Éva kezdett a Kohásznál, és meghálálta a bizalmat. Az FTC lőtte az első gólt, de 2–2 után rendre az újvárosiak vezettek. Nagy volt a rohanás és sok az eladott labda mindkét oldalon, de ebből a vendégek jöttek ki jobban. Triscsuk Krisztina bizonyult leginkább tarthatatlannak. Elek Gábor együttese a félidő hajrájához érve vette vissza a vezetést, a szünetben 16–14-re ment.

A második játékrészben szinte varázsütésre megváltozott a meccs képe. A Fradi kapujában Szikora Melinda feljavult, míg a Dunaújváros támadása egyre inkább szétesett, és hátul sem tudták megállítani a lendületbe jövő zöldeket. A 43. percben már másodszor kellett időt kérnie Mátéfi Eszternek a második félidőben, ekkor már kilenccel vezetett a Fradi. Az utolsó negyedórában már csak a különbség volt a kérdéses, a népligetiek végül biztosan, 42–30-ra nyertek.

A második meccset április 22-én, szerdán játsszák Dunaújvárosban.

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 42–30 (16–14)
Elek Gyula Aréna,
500 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi
FTC: Szikora – Kovacsicz 1, PENA 9 (4), SZUCSÁNSZKI 6, SZAMORÁNSKY P. 5, Tomori 4, Szarka 2. Csere: Tomasevics (kapus), Mészáros R. 1, HÁFRA 5 (1), VÉRTEN 4, Lukács V. 4, Tóth M. 1. Edző: Elek Gábor
Dunaújváros: Nagy É. – Azari 1, TRISCSUK 7, Ferling 1, Takács D. 1, BULATH 12 (4), Vincze M. 4. Csere: Vig (kapus), Mekler-Rádl, Betrta 2, Takács Bianka, Kamper, Hosszu 1, Gera 1. Edző: Mátéfi Eszter
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–3. 8. p.: 4–6. 16. p.: 8–8. 21. p.: 10–12. 27. p.: 14–13. 36. p.: 22–15. 42. p.: 26–19. 47. p.: 31–21. 53. p.: 38–24
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Ferencváros javára
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:
– Az első félidőben támadásban és védekezésben sem abban a tempóban játszottunk, mint amire képesek vagyunk. Elmondtam a lányoknak, ha így folytatjuk, akkor szenvedni fogunk, mert ez a játék az Újvárosnak fekszik. Szünet után felszabadultan, látványosan egy nagyon jó és élvezetes kézilabdát játszottunk, mindenki, aki pályára lépett, tudott segíteni, aminek nagyon örülök.
Mátéfi Eszter: – Az első félidőben tökéletesen betartottuk azt, amire készültünk, kiválóan védekeztünk, megfogtuk a ferencvárosi támadókat, az a játékunk előremutató volt. Szünet után felpuhult a védekezésünk, kulcsembereink elfáradtak és mi nem tudunk válogatott szintű cseréket beküldeni.

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Április 23., 18:00: Győri Audi ETO–Érd
Április 28., 18:00: Érd–Győri Audi ETO

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója