Női kézi: nagyon súlyos büntetést kapott a Debrecen

Vágólapra másolva!
2018.02.07. 15:47
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) etikai és fegyelmi albizottsága a január 20-án lejátszott Érd–DVSC Magyar Kupa-mérkőzésen (32–21) tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt a Debrecent ötmillió forintos pénzbüntetéssel valamint három zárt kapus meccsel sújtotta.

A DVSC honlapján megjelent hír szerint a klub „a büntetés tényét elfogadja, ám annak mértékét túlzónak tartja, hiszen a hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében.honlapján megjelent hír szerint a klub „a büntetés tényét elfogadja, ám annak mértékét túlzónak tartja, hiszen a hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében.

„A DVSC vezetése a rasszista megnyilvánulásokat elítéli, és minden eszközzel megpróbálja elérni, hogy a jövőbeni mérkőzésein ne forduljon elő hasonló eset. A büntetést azért is érzik túlzónak, mert a bizottság által szankcionált események nem hazai pályán történtek, azaz nem a Loki volt a mérkőzés rendezője. Így a DVSC-nek semmilyen ráhatása nem volt a rendbontás megszüntetésére.”

A Loki a határozattal szemben fellebbezéssel él. Mivel a büntetés akkor lép életbe, ha megszületett a másodfokú határozat, így a zárt kapus meccsekre vonatkozó döntés a következő két hazai találkozót, a Győr és a Kecskemét elleni mérkőzéseket nem érinti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik