Női kézi: Mörk testvére sokkoló bejelentést tett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.21. 17:00
null
Thea Mörk 27 évesen bejelentette a visszavonulását (Fotó: Instagram)
Thea Mörk számára öt percig tartott élete első felnőtt világeseménye. Kiújuló sérülése miatt úgy érzi, nem tudna a tokiói olimpiára sem megfelelően felkészülni, ezért inkább a civil életére helyezi a hangsúlyt. A 2011-ben Bajnokok Ligáját nyert balszélső 27 évesen döntött a visszavonulás mellett.

A győri Nora Mörk ikertestvére, Thea az Instagramon jelentette be: 27 évesen felhagy a kézilabdázással, miután élete első felnőtt világeseménye, 5 perc 28 másodpercig tartott, miután a csehek elleni csoportmérkőzésen megsérült.

„Rengeteg sérülésem volt az évek során, de sosem adtam fel a reményt, hogy egy nagy versenyen képviselhessem a hazámat. Amikor pedig végre eljutottam idáig, a testem nem bírta. Belefáradtam az egészbe. Nem érzem többé, hogy meg lenne a kellő versenyszellem bennem" – írta Thea Mörk, akit profi pályafutása során több mint tíz komolyabb sérülés hátráltatott és összesen 5 és fél évet töltött harcképtelenül mióta 2007-ben profinak állt.

Thea hozzátette, az elmúlt években már készült arra, ha folyamatos sérülései miatt abba kell hagynia a játékot.

„Az elmúlt években rengeteget tanultam, annyi változás lesz, hogy mostantól minden időmet az iskolára fordíthatom majd. 2020-ban, mikor a többiek az olimpiára készülnek én a diplomamunkámra fogok. És mire hazaérnek, készen állok majd arra, hogy dolgozzak, szóval, ha valakinek lenne egy jó állásajánlata, hallgatom!"

A 27 esztendős sportoló elmondása szerint úgy érzi, húzhatná-halaszthatná a visszavonulást, de nem lenne képes megfelelően felkészülni a tokiói játékokra, így inkább feladja ezt az álmát.

„Megfogadtam, ha nem tudok a legmagasabb szinten játszani, akkor inkább visszavonulok. Eljött a pillanat" – fogalmazott Thea, aki egyúttal felbontotta idén tavasszal kötött, hároméves szerződését a dán Köbenhavn Handboldnál.

Thea Mörk legnagyobb sikerét 2011-ben érte el, amikor Norával együtt a Larvik játékosaként megnyerte a Bajnokok Ligáját. Emellett hét-hét norvég bajnoki címe és kupagyőzelme is van.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik