Női kézi MK: Európai Szuperkupa is lehetne - Vetési

Vágólapra másolva!
2015.03.26. 12:21
Európai Szuperkupa erősségűnek tartja a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa győri négyes döntőjét Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke, mivel a négy érdekeltből három is versenyben van még a kontinentális kupákban. A Bajnokok Ligája negyeddöntője előtt álló és címvédő Győri Audi ETO KC az EHF-kupában elődöntős Érddel találkozik az első napon, szombaton, míg a KEK-ben négy közé menetelő FTC-Rail Cargo Hungaria az NB I alsóházi rájátszására készülő MTK Budapest ellen vívhatja ki a vasárnapi fináléba kerülést.

Vetési kiemelte: igazi elitmezőny csap össze a trófeáért, és „üde színfolt" az MTK, amely nyilvánvalóan szeretné megnehezíteni ellenfelei dolgát.

Ambros Martín, a házigazda ETO spanyol trénere szintén hangsúlyozta: a magyar kézilabda erejét mutatja, hogy a final fourba három olyan együttes kerül, amely a nemzetközi porondon is áll még. Számukra a BL-sorozat legfontosabb meccsei következnek, s a Magyar Kupa is jól szolgálja a csapat „összeérését."

Szabó Edina, az érdiek edzője nagyon örül annak, hogy a klub történetében először sikerült eljutniuk a négyes döntőbe, ahol az a céljuk, hogy nemzetközi kupát érő helyen zárjanak.

Elek Gábor vezetőedző szerint az FTC számára kötelező a döntőbe jutás, a fináléban pedig szeretnék megmutatni, hogy nem volt véletlen a Győr 24–21-es népligeti legyőzése március 11-én.

Stranigg Ferenc és csapata, az MTK Budapest tisztes helytállásra készül. A tréner emlékeztetett arra, hogy az NB I-ben mind a három riválisuktól oda-vissza kikaptak, de a torna jó alkalom lesz arra, hogy felkészüljenek az alsóházi rájátszásra, ahol a bennmaradás kiharcolása a céljuk.

A Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntő programja (Győr, Audi Aréna)
Szombat
Elődöntő

FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest 15.45
Győri Audi ETO KC–Érd 17.45
Vasárnap
A 3. helyért: 13.45
Döntő 15.45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik