Női kézi MK: az FTC nehezen, a Győr könnyedén jutott be a négyes döntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.13. 19:34
null
Klujber Katrin (a labdával) ezúttal hat gólt szerzett (Fotó: fradi.hu)
Teljessé vált a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének mezőnye, miután a címvédő Győri ETO és a Ferencváros is sikerrel vette a negyeddöntőt. A Fradinak nagyon meg kellett küzdenie a továbbjutásért Vácon, a Győr könnyen verte meg a Mosonmagyaróvárt.  

A megváltozott versenykiírás értelmében a Győrnek és az FTC-nek ezúttal már a negyeddöntőben be kellett kapcsolódnia a sorozatba.

A forduló legszorosabb találkozóját Vácon játszották, ahova a Ferencváros látogatott. Mindkét együttesből többen hiányoztak, a hazaiaknál Kuczora Csenge és Barján Bianka mellett a porckorongsérvvel küzdő Karoline de Souzára sem számíthatott Szilágyi Zoltán, míg a Fradiban Djurdjina Malovics, Bobana Klikovac, Danick Snelder és az anyai örömök előtt álló Hornyák Dóra nem volt bevethető, ott volt viszont a Budaörstől igazolt Pásztor Noémi.

A Vác kezdett jobban, az igen aktív Szanja Radoszavljevics révén 6–3-ra is vezetett a hazai együttes, de 7–7-nél utolérte ellenfelét a Fradi. Pásztor mindenféle megilletődöttség nélkül szállt be, a junior-világbajnok beálló hibátlanul értékesítette a helyzeteit, ezzel ment el néggyel a fővárosi együttes. Kácsor Gréta azonban jól találta meg a lövési lehetőségeket, s csapata 16–14-re jött fel a szünetig.

A második félidő eleje is a váciaknak kedvezett, újra ki tudtak egyenlíteni, ami a versenykiírás értelmében a végén még nem lett volna elég nekik, a döntetlen ugyanis a vendégeknek jó. Ezzel együtt ott lógott a levegőben a meglepetés esélye, amihez csak hozzájárultak Suba Sára védései. A Vác azonban sokat hibázott az utolsó tíz percben, 25–25 után csupán kétszer talált be, míg a túloldalon Kovacsics Anikó vette hátára az FTC-t, így elmaradt a bravúr, a zöld-fehérek néggyel nyertek.

A Győr hamar lerendezte a Mosonmagyaróvár elleni meccset, a látogatók negyedóra alatt mindössze kétszer találtak be, ezalatt az ETO tízzel elhúzott, amit tulajdonképpen a hatvan perc végéig megtartott.

Korábban az Érd és a Dunaújváros biztosította a részvételét a négyes döntőben, amelyet március 16-án és 17-én rendeznek a debreceni Főnix Csarnokban.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Győri Audi ETO KC–Eu-Fire Mosonmagyaróvár 35–25 (17–7)
Ld:
Pintea 7, ill. Bardi, Bízik, Katona 4-4
GVM Europe-Vác–FTC-Rail Cargo Hungaria 27–31 (14–16)
Ld:
Kácsor 8, ill. Klujber, Kovacsics 6-6

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Érd–Kisvárda 29–21 (11–7)
Dunaújváros–Békéscsaba 35–25 (17–10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik