Női kézi: Mindenkinek látnia kell, hol van a határ – González

Vágólapra másolva!
2018.11.17. 11:15
null
Mireya González szerint a játékvezetők nem vigyáznak kellőképpen a játékosokra (Fotó: NS archív)
A Facebookra is feltette a vele szemben elkövetett szabálytalanságról készült videót Mireya González, a Siófok női kézilabdacsapatának spanyol légiósa, akit a szerdai Magyar-kupa mérkőzésen lökött fel Ferenczy Fruzsina. González a spanyol Marcának is beszélt a történtekről.

„Ez történt a mérkőzésen. Az ellenfél játékosa olyan nagy erővel lökött meg oldalról, hogy még ő is elesett tőle. Csak képzeljék el, mekkora erőt fejtett ki rám. Természetesen nem folytathattam a játékot – írta a valóban brutális szabálytalanságról González.Szeretném, ha az ilyen durvaságokért a hozzájuk illő büntetéseket szabnák ki, és a szabályok betartatásának köszönhetően biztonságban érezhetnénk magunkat a pályán.”

A Marca telefonon érte utol a játékost, aki kifogásolta, hogy Ferenczy megúszta kétperces kiállítással, miközben piros lapot ért volna a szabálytalanság.

„Nem gondolt arra, hogy mi lesz ennek a következménye – idézi a Marca Gonzálezt. – Nem hagyhattam szó nélkül a történteket, jó lenne, ha mindenki odafigyelne, hogy bánik a játékostársával. Hezitáltam, kitegyem-e a jelenetet a Facebookra, és végül azért döntöttem így, mert mindenkinek látnia kell, hol van a határ, és a játékvezetőknek is oda kell figyelniük, meddig engedik el a játékosokat.”

González agyrázkódása miatt nem folytathatta a játékot, s elmondta, bár nem vesztette el az eszméletét, a kispadon ülve nem volt teljesen tiszta számára, hogy került oda, és miért nincs már a pályán.

Bár picit szédült a 27–22-re elvesztett meccs után, a csapatorvos nem látta szükségét annak, hogy kórházba vigyék. Csütörtökön és pénteken már könnyített edzést végzett, és bízik benne, hogy vasárnap ott lehet az orosz Lada elleni EHF-kupa-meccsen.

This is what happen day before yesterday, during the match. This player pushed me from the side with so much violence that she fell forward with her own power. Just imagine for a while the kind of contusion she caused on me. Of course I was unable to continue playing for the match.

I wish this kind of unsportsmanlike actions were be PUNISHED like deserve and that we all can play our sport within the rules and feeling safe.

Közzétette: Mireya González Álvarez – 2018. november 16., péntek

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik