Nora Mörk úgy érzi, jobb játékossá vált Győrben (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

Nora Mörk 2016-ban igazolt a Győri ETO-hoz a norvég Larvikból, s manapság a világ egyik legjobb női kézilabdázójának tartják. Nemrégiben megnyerte a Handball-Planet.com szavazásán az Év játékosa-címet, és a vele készített interjúban többek között sikerei okairól is beszélt.

„Úgy érzem, hogy az ETO-ba való igazolásom óta összetettebb játékos lettem – vélekedik a norvég átlövő. – Azt kell mondanom, hogy sokat fejlődtem a védekezés terén. Ennek két oka van: az egyik Ambros Martín, a másik az, hogy sokat kellett játszanom, mert nem volt túl sok játékosunk."

„Másra számítottam, amikor megérkeztem Győrbe, de Ambros nagyon jó edző a védekezés terén, és sok mindenre megtanított ebben az évben. Akadtak jó és rossz pillanataim, a támadójátékban nem voltam tökéletes, de ez azért alakult így, mert a védekezésben is részt vettem. Mégis jó volt, hogy így végződött" – mondta Mörk.

A norvég játékos február elején, a dán Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, és hordágyon kellett levinni a küzdőtérről. Mint később kiderült, a keresztszalagja szakadt el a jobb térdében, amelyet két nappal később megműtöttek. Várhatóan fél év múlva léphet újra pályára.

„Szomorú vagyok, és azt hiszem, még mindig sokkos állapotban árulta el sérülésével kapcsolatban Mörk. – Minden nagyon gyorsan történt, maga a sérülés és utána az operáció is. Nagyon sajnálom, hogy nem segíthetem a csapatomat a szezon hátralévő részében, ám a jövőt illetően még mindig nagyon motivált vagyok."