„Nagyon kemény ez a szituáció, mert mindketten fontos részei a csapatnak, Janjusevics egyenesen a legjobb formában lévő játékosom volt – mondta az SKC edzője. – Megoldást kell találnunk, de emiatt nem aggódom, mert egyrészt a klub vezetősége a támogatásáról biztosított, amiért hálás vagyok, másrészt bízom csapatom többi tagjában. A bajnokságban az ötödik helyen állunk, azaz elég jó pozícióból várjuk a folytatást, bár az is igaz, hogy sok meccs van hátra.”

A tréner elárulta, hogy két, lehetőleg magyar játékost szeretnének igazolni a sérültek helyére, elsősorban balátlövőt, de nem könnyű ilyenkor megfelelő kézilabdázót találni a piacon – ez hatással lehet a szezon céljaira is.

„Egyáltalán nem biztos, hogy találunk hasonló kvalitású játékosokat – folytatta a dán szakember. – Az mindenesetre biztató, hogy a Mosonmagyaróvár elleni kupameccsen nélkülük is jól játszottunk, büszke is vagyok a lányokra. És nemcsak a szerdai meccs, hanem a szezon eddigi része miatt is. De a realitásoknál kell maradnunk, ha találunk megfelelő játékosokat a sérültek helyére, akkor nem kell változtatni a céljainkon, ha nem, az egy másik eset, mert akkor lejjebb kell adni belőlük.”

A szakember hozzátette, a jelenlegi helyzet azért is nehéz, mert négy belső játékosuk maradt, Estelle Nze Minko, Marie-Paule Gnabouyou, Szanja Damnjanovics és Ferenczy Fruzsina (mondjuk, plusz emberként Mazák-Németh Csillával is lehet számolni), ami kevésnek tűnik egy olyan csapat számára, amely a negyedik helyet tűzte ki célul a bajnokságban.

Mindenesetre a Siófoknak most van egy szusszanásnyi ideje feldolgozni a jelenlegi szituációt, a csapat november 17-én az újonc Kecskemétet fogadja, és csak december 30-án, Vácon jön az első nagyobb erőpróba.