Női kézi: Magasra teszik a mércét – a Siófok a Győrt és az FTC-t is legyőzné

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 09:23
null
Dinah Eckerle (Fotó: Török Attila)
A balatoniak új német válogatott kapusa szerint reális esélyük van legyőzni a Győrt és a Ferencvárost is.

 

– Miért Magyarországot és Siófokot választotta?
– Mindenképpen szerettem volna kipróbálni magam külföldön, másfajta kihívást keresni – válaszolta Dinah Eckerle, a Siófok újonnan igazolt 24 éves, 51-szeres német válogatott kapusa. – A siófoki lehetőség egyértelműen megfelel ennek a célnak. A magyar bajnokság nagyon erős, sok a jó együttes, a Siófok nemzetközi szinten is élcsapatnak számít. Meggyőztek és kellően motiválóak a klub célkitűzései. Az utóbbi években sokszor és sokat hallottam a Siófokról, a tavalyi EHF-kupa-menetelése is önmagáért beszélt.

BŐVEN LESZ LEHETŐSÉG
Noha a világbajnok és Európa-bajnok norvég Silje Solberg két év után a balatoniaktól a Győrhöz szerződött, a tehetséges Eckerle és az előző idényben remek teljesítményt nyújtó Szikora Melinda garanciát jelenthet a biztos háttérre az SKC kapujában. Az Érdtől érkező két magyar válogatott, az irányító Tóth Gabriella és a jobbátlövő Kiss Nikolett is új színt vihet az SKC játékába, ahogy az FTC-t négy év után elhagyó holland világbajnok beálló, Danick Snelder és honfitársa, a szintén vb-győztes jobbátlövő, Laura van der Heijden, illetve a francia válogatottal 2016-ban olimpiai 2. Tamara Horacek is klasszis minőséget képvisel.
„Nagyon jó közegbe és környezetbe kerültem, több az ismerős arc. Sok mérkőzés vár ránk, a szakmai stáb biztosan forgatni fogja a csapatot, szóval nem hiszem, hogy probléma lesz abból, hogy ki mennyi időt tölt a pályán, és mennyit fog játszani. Képes rá a csapat, hogy előrébb végezzen a legutóbbi harmadik helyhez képest a bajnokságban” – mondta Tóth Gabriella.
A siófokiak hét közben a szintén NB I-es Mosonmagyaróvár elleni 32–21-es győzelemmel tudták le az első edzőmeccsüket, a tervek szerint hétfő délután a BL-csoportkörös horvát Podravkával találkoznak Kaproncán.

– Mit gondol a magyar bajnokság színvonaláról?
– Kiváló, magasabb, mint Németországban. Kiegyenlítettebb a küzdelem, ezt a legutóbbi idényben is látni lehetett, sok csapat teljesített kimagaslóan.

– Milyenek az első benyomásai?
– Kedvesen fogadtak, és a felkészülésből eddig eltelt hetek után nyugodtan mondhatom, remekül érzem magam Siófokon. Izgatottan várom a következő hónapokat, a jó mérkőzéseket.

– Mik a céljai az új csapatában?
– A nemzetközi porondon a kupagyőzelemért szeretnénk harcba szállni, és a magyar bajnokságban is a végső siker a célunk. Szuper a keretünk, remek játékosaink vannak, akik kiválóan tudnak együttműködni, és jó csapatot alkotnak – ezért is tesszük magasra a mércét.

– A Bajnokok Ligája-indulásról azonban le kell mondania.
– Ez a döntés született, nem kaptunk szabadkártyát, de emiatt már felesleges bánkódni. Annak viszont örülök, hogy az Európai Kézilabdaligában is jó csapatok ellen léphetünk pályára, és lehetőségünk lesz rá, hogy elhódítsuk a trófeát.

– A Thüringer HC játékosaként hatszor, a Bietigheimmel egyszer nyerte meg a Bundesligát. A Győr és a Ferencváros mellett mekkora esélye lehet, hogy a Siófokkal is bajnoki aranyat nyerjen?
– Reális esélyünk van mindkét rivális ellen a győzelemre, de a magyar első osztályban nagyon nem mindegy, hogy hazai pályán vagy idegenben kell éppen játszanod. Itthon, Siófokon nagy támogatást és segítséget jelentenek a szurkolóink, már csak ezért is mondom, hogy hazai pályán mindenképpen jó esélyünk lehet a győriek és a ferencvárosiak ellen is a sikerre.

– Négy honfitársa, a Debrecenbe szerződő kapus, Ann-Cath­rin Giegerich, illetve az egyaránt az FTC-t választó Julia Behnke, Emily Bölk és Alicia Stolle is hazánkban folytatja pályafutását. Minek köszönhető ez a hirtelen „kivándorlás” a német éljátékosok körében?
– A német válogatott csak profitálhat abból, hogy öten is a magyar bajnokságban folytatjuk, hiszen nemzetközi szinten is új tapasztalatokkal gazdagodhatunk, ezek pedig döntően befolyásolhatják, hogy a nemzeti csapatunk is előrébb lépjen a következő világversenyeken.     

BENT DAHL, A SIÓFOK EDZŐJE

„Kimagaslóan jó kapus Dinah Eckerle, nem volt kérdés, hogy vele pótolhatjuk Silje Solberget. Erős a játékoskeretünk, tele nagyszerű kézilabdázókkal, légiósokkal és remek magyarokkal is. Fontos célunk, hogy minél több magyar válogatott kerettagunk legyen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik