Női kézi: Löke visszautasította a Larvikot, a Győr hosszabbítana

Vágólapra másolva!
2013.01.08. 07:26
null
Löke visszautasította a Larvik ajánlatát (Fotó: NS-archív)
A Győri Audi ETO KC két norvég klasszisának, Heidi Lökének és Katrine Lunde Haraldsennek idény végén lejár a szerződése, és egyelőre még nem született egyezség a hosszabbításról, bár a legnagyobb esély a maradásukra van. Löke korábbi klubja, a Larvik ajánlatát is visszautasította már.

A norvég sajtó természetesen kiemelten foglalkozik a két játékos jövőjével, akik iránt több klub is érdeklődik, miközben a Győrrel is tárgyalásban állnak a hosszabbításról.

Ami biztos, hogy Löke visszautasította a Larvik ajánlatát, így egyelőre nem tér vissza korábbi klubjába.

„Löke visszautasította az ajánlatunkat. Hiába vagyunk a legnagyobb klub Norvégiában, de pénzügyileg nem tudjuk felvenni a versenyt más európai élcsapatokkal. Pedig addig elmentünk, ameddig csak tudtunk" – nyilatkozta Björn-Gunnar Bruun Hansen, a Larvik igazgatója, aki ugyanakkor biztos benne, Löke egyszer még visszatér a csapathoz. A Larvik most már teljes erejével koncentrálhat másik célpontja, Marit Malm Frafjord megszerzésére.

A Győri ETO természetesen szeretné megtartani értékeit, az egyeztetések ugyanakkor még zajlanak a felek között.

„A tárgyalás még folyamatban van a klub és a játékosok között. Pénteken kiadunk egy közleményt az aktuális állásról" – idézi a norvég hírügynökség Szilágyi Andreát, az ETO kommunikációs vezetőjét.

A norvég lapok korábban megszólaltatták Kelecsényi Ernőt, a kisalföldiek elnökét is, aki kifejtette, amilyen hamar csak lehet, szeretnék lezárni az ügyet:

„Jó feltételekkel kínáltunk nekik szerződést, mint ahogy a többi játékosunknak is. Azonban nem akarunk sokáig várni, szeretnénk, ha minél hamarabb eldőlne a kérdés" – idézik Kelecsényit.

A hírek szerint Lökéék évi nettó egymillió koronát (40 millió forintot) keresnek Győrben. Lunde, aki harmadik esztendeje szerepel az ETO-nál, is csak annyit közölt a norvég lapokkal, hogy zajlanak az év elején elkezdődött tárgyalások a klubbal. Löke már korábban elmondta, sokat nyomhat a latba, ha honfitársa is marad a csapatnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik