Női kézi: Löke az egyik jelölt Althaus pótlására Győrben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 19:56
Mint arról beszámoltunk, Anja Althausnak súlyos sérülés miatt minimum három-négy hónapot ki kell hagynia, így a Győri Audi ETO KC-nek új beálló után kell néznie. Bartha Csaba elnök a Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában nem titkolta, Heidi Löke az egyik jelölt.

Löke visszatér Győrbe? (Fotó: NS-archív)
Löke visszatér Győrbe? (Fotó: NS-archív)
Löke visszatér Győrbe? (Fotó: NS-archív)
Löke visszatér Győrbe? (Fotó: NS-archív)
Löke visszatér Győrbe? (Fotó: NS-archív)


„Nem árulok el titkot, hogy a sérülés után egész vasárnap és hétfőn is azon dolgoztunk Ambrossal, hogy kik azok a játékosok, akik szóba jöhetnek – mondta el Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke a Harmadik félidőben. – Én pedig az internetes oldalakat böngésztem, hogy kit kell kihúzni, ki játszik még EHF-kupában, illetve ki nem jut be a csoportkörbe. Többször szóba került Heidi, és nem csak ma itt, hanem kaptam különböző közösségi oldalakon üzeneteket, hogy miért nem ő. Vele nagyon-nagyon jó kapcsolatban váltunk el, annak ellenére, hogy ő a szezon közben, november másodikán jelentette be a klubnak, hogy várandós. Én akkor is elmondtam itt a Harmadik Félidőben, hogy annál szebb dolog nincsen, mikor valaki gyermeket vállal. Viszont egy kézilabdacsapatot ez merőben érint a BL harmadik köre után, és elnökként más gondolatok is eszébe jutnak az embernek, főleg az, hogy egy Heidi Lökét pótolni gyakorlatilag lehetetlen. Akkor azt mondtam, ha akarjuk pótolni, egy fiút kell igazolni, mert gyakorlatilag ő azon a szinten van" – reagált a felvetésre a klubvezető.

Arra a kérdésre is válaszolt, hogy akkor most itt az alkalom, hogy segítsen a klasszis beálló. „Igen, pont az jutott eszembe a sérülés után, hogy itt az alkalom, hogy lehet segíteni a Győrnek. Nyilván nehéz dolog ez, mert élő szerződése van a Storhamarral, a klubnak van egy célkitűzése, mint minden csapatnak, nem áll olyan rosszul a bajnokságban. Nem árulok el vele titkot, és nem is akarok titkolózni, ő az egyik jelölt" – válaszolta, hozzátéve, felvették már vele a kapcsolatot, mert muszáj gyors megoldást találni, rengeteg meccs van még a szezonban. Négy-öt alternatívájuk van a pótlásra, de nem szeretne más nevet mondani. Viszont optimista, szerinte a világbajnokság előtt eldől, ki lesz a megoldás, és amikor megvan a megegyezés, be fog róla számolni a klub.

A további sérültekről is nyilatkozott: „Nycke Groot játszhatott volna a Midtjylland ellen, de nem akartunk kockáztatni. A héten már teljes értékű edzésmunkát végez, szerdán szerintem már játszani fog a Kisvárda ellen. A többiek, Tomori Zsuzsa, Jana Knedlíková és Anne Mette Hansen még nem. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam a magyar válogatott szempontjából, de nem látok rá reális esélyt, hogy Tomori Zsuzsa tud menni a világbajnokságra, hiszen egyáltalán nem végez még kézilabdaedzést, a rehabilitációnak azon szakaszában jár, amikor labda nélkül a futás is nagyon kis intenzitással megy. Tehát ők hárman január elején térhetnek vissza, ez a reális."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik