Női kézi: Közelebb a Győrhöz, kihasználtuk Görbicz hiányát - Elek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 11:10
null
Az FTC edzője elárulta: a Győr ellen főként a védekezésre készültek rá (Fotó: Tumbász Hédi)
Háromgólos (20–17) győzelmet aratott az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda-bajnokság első fordulójában a Győri Audi ETO KC ellen, amely 55 hónap után szenvedett vereséget a honi élvonalban. A győztes népligetiek edzője, Elek Gábor a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: a védekezéssel és a sérült Görbicz Anita hiányának kihasználásával nyertek, Alena Abramovics kapusban benne van a világklasszis teljesítmény, és ma már elég „hosszú” a Fradi kispadja. Meglátása szerint közeledtek az ETO-hoz, és bízik benne, hogy nem hibáznak a BL-selejtezőben.

 

 

„Nagyon visszafogottan ünnepeltünk, félórát-órát maradtunk még a csarnokban, megnéztük a juniorok meccsét, aztán szépen hazamentünk, mert borzasztó hosszú lesz ez az idény; különben sem gondolom, hogy nagyot kéne ünnepelnünk, mert megnyertünk egy fontos mérkőzést, hiszen vannak feladataink bőven” – mondta Elek Gábor.

„Taktikailag nagyon sokat készültünk, videóztunk, főleg a védekezést terveztük meg, hál' Istennek remekül. A most vagy soha-állapotot én edzőként nem tudom előidézni, arra a csapatnak kell ráérezni. Sikerült. Fontos volt, hogy erősebb felépítésű játékosokból álló ellenféllel szemben keménységben fel tudtuk venni a kesztyűt. Ugyanakkor ebből a Győrből nagyon hiányzott Görbicz Anita klasszisa, s ezzel is tudtunk élni” – értékelte a közel öt éve nem látott győzelem összetevőit.

„Hogy Tomori tavalyi világklasszissá érése után idén ilyesmi várható-e Abramovicstól a kapuban? Erre nem tudnék válaszolni, ez a lehetőség Lénában benne van, amikor tiszta a feje, erre képes. Nyáron azon igyekeztünk, hogy kiöljük a hullámvölgyeket a kapus teljesítményéből” – válaszolt a kapust érintő kérdésre.

Szó esett a Fradi nehéz pillanatairól is: „A második félidős holtpontunkat az okozta, hogy olyasmi történt a pályán, amire nem készültünk: ez pedig Tervel zavarójátékának győri megváltoztatása volt. Mást csináltak belőle, mint amit a felkészülési meccseiken láttunk. Idő kellett az ellenszeréhez, miközben Zácsik és Steinbach sem lőttek jó százalékkal. Átvészeltük, ami a meccs döntő momentumává lett.”

„Mondhatjuk azt, hogy közelítettünk a Győrhöz, mondható, hogy hosszabb lett a kispadom, bővebb a keretem. Ennél még jobbnak kell lennünk, Tomori és Szucsánszki pihentetését is jobban meg kell majd oldanom. Innentől egyértelmű cél a BL, bár a selejtező nem lesz könnyű, de nem hibázhatunk” foglalta össze Elek Gábor a szezon eleji állapotokat és terveket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik