Női kézi: közel vagyunk a világ krémjéhez – Rasmussen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.01. 17:57
null
A kapitány tudja, mire van szükség a válogatottnál (Fotó: Kovács Anikó)
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata már közel van a világ krémjéhez, de hiányoznak belőle az igazi lövőjátékosok.

„Azt gondolom, már közel vagyunk a világ krémjéhez. Az idei év során végig megmutattuk, hogy stabilak vagyunk” – nyilatkozta a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában a dán edző.

A november végén kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra készülő válogatott pénteken és szombaton is edzőmérkőzést játszott Montenegró ellen Győrben. Előbb 29–25-re győzött, majd 23–19-re kikapott.

„A pénteki meccs pont úgy alakult, ahogyan akartuk, és olyan képet mutattunk, amilyet akartunk, jó meccs volt. Tudom, hogy a második mérkőzésen, szombaton nem volt olyan jó a teljesítmény. Sok új játékos volt a pályán, s Montenegró nagyon okos játékot játszott. Ők voltak azok, akik lelassítottak, de megvoltak a korlátaink, hiányoznak az igazi lövőjátékosok” – fogalmazott Rasmussen.

Hangsúlyozta, ha nincs meg a gyorsaság, átlövőgólokkal kellene győzniük.

„Amikor ránk néznek, olyan csapatot látnak, amelyben küzdenek egymásért, amelyben jó a hozzáállás, amely nem adja fel soha. Azt gondolom, fel kell gyorsítanunk a játékot, mert nem tudunk könnyű támadásokból gólokat szerezni, mert hiányoznak a jól lövő játékosok” – mondta a kapitány.

Rasmussen úgy fogalmazott, a világbajnok juniorválogatott tagjainak beépítésére még időre van szükség, hiszen két külön világról van szó: fizikailag olyan, mintha a női válogatottat a férfiak ellen állítanák ki.

„Óriási tehetségek, jó játékosok, de még mentálisan és fizikailag is fel kell nőniük ehhez a feladathoz, ezen dolgozunk most a B-csapattal. Ezen a héten kilencen voltak ott a juniorcsapatból, de azt nem szabad elfelejteni, hogy nagy különbségek vannak” – nyilatkozta.

A magyar szövetség hétfői közlése szerint a magyar női válogatott a kontinenstorna előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen-kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor.

A magyar csapat az Európa-bajnok norvégokkal, a világbajnok franciákkal, valamint a dánokkal mérkőzik meg november 22-én, 24-én és 25-én.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik