Női kézi: korábbi Szeged-edző veszi át a CSM irányítását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.18. 14:52
null
Djukics vette át a CSM Bucuresti irányítását (Fotó: csmbucuresti.ro)
Magnus Johansson szerdai menesztése után villámgyorsan kinevezték az új vezetőedzőt a román CSM Bucuresti női kézilabdacsapatánál: a korábban a Pick Szegedet is irányító szerb Dragan Djukics lett az utód.

Mint ismert, a svéd Johansson alig három és fél hónapig húzta a CSM kispadján, ezen idő alatt több meglepő vereséget is elszenvedett a csapattal. A Szuperkupában és a román bajnokságban is kikapott a Valceától, legutóbb hétvégén pedig Bajnokok Ligája-mérkőzésen a német Bietigheim otthonában maradt alul.

Szerdán jött a hivatalos közlemény a menesztéséről, s egy nappal később már az utódját is bejelentették. Az 56 éves szerb Dragan Djukics felel a továbbiakban a szakmai munkáért, a segítői (Adrian Vasile másodedző és Mihaela Ciobanu kapusedző) megmaradtak az előző stábból. A bukaresti csapatnál hangsúlyozták, a célok változatlanok az edzőváltást követően is.

„Igazi kihívás lesz a CSM Bucuresti irányítása, a tapasztalatommal segíteném a játékosokat, valamint azt szeretném látni, hogy élvezik a játékot. Nem érzek külső nyomást az eredmények miatt, én vagyok az első, aki nyomást helyezek magamra” mondta székfoglalójában Djukics, aki szombaton a norvég Vipers Kristiansand otthonában rendezendő BL-meccsen debütál a kispadon.

Djukics kétszer is állt a Szeged élén (2000–2003 és 2009–2010), öt országban volt szövetségi kapitány, remek stratéga, naprakész az európai kézilabdában, a szerb-horvát mellett magyarul, angolul és portugálul beszél. Már vállalt munkát Romániában, legutóbb a Székelyudvarhelyi KC férficsapatát irányította, az a történet azonban szomorú véget ért.

Ami a CSM-et illeti, a jelenlegi keret főleg balkáni játékosokból áll, hozzájuk talán jobban passzol a régióból származó edző. Az más kérdés, hogy eddig nem nagyon dolgozott női csapattal…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik