Női kézi: komoly büntetés a DVSC-nél a két váratlan vereség után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 14:08
null
A DVSC két meglepő vereséggel kezdte a bajnokságot (Fotó: Dodó Ferenc)
A DVSC Kézilabda Kft. vezetősége a női csapat első két bajnoki fordulóban nyújtott teljesítménye után a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is egyhavi munkabérüknek megfelelő összegű pénzbüntetéssel sújtotta.

Mint ismert, a DVSC két váratlan vereséggel kezdte az új bajnoki idényt, előbb hazai pályán 31–30-ra kapott ki a Mosonmagyaróvártól, majd 21–18-ra maradt alul Kisvárdán.

A Loki honlapjának beszámolója szerint a csalódást keltő bajnoki rajt után a DVSC Kézilabda Kft. vezetősége, a szakmai stáb tagjai és a játékosok csütörtökön leültek beszélni a csapat helyzetéről. Abban mindenki egyetértett, hogy a pályán nyújtott teljesítmény és az eredmények nem méltóak a klub hagyományaihoz és hogy a keret ennél sokkal többre hivatott.

A DVSC Kézilabda Kft. vezetősége a csapat első két fordulóban nyújtott teljesítménye után a következő döntést hozta: a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is egyhavi munkabérüknek megfelelő összegű pénzbüntetéssel sújtotta, amelynek kifizetésére haladékot kaptak október 10-ig. Annak végrehajtása csak rajtuk múlik, amennyiben az addig lejátszott öt bajnoki mérkőzésen nyújtott szakmai színvonal, a pályán tanúsított hozzáállásuk és sportteljesítményük nagymértékben javul, és ez a mérkőzések eredményében is megmutatkozik, úgy a klub a pénzbüntetést arányosan mérsékli, vagy akár teljesen mellőzi – olvasható a közleményben.

„A büntetés mértéke legalább olyan drasztikus, mint amilyen megdöbbentő volt az első két meccsen nyújtott teljesítmény – mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – A tegnapi megbeszélésen tapasztaltak alapján úgy gondolom, abban mindannyian egyetértünk, hogy azonnali és érzékelhető változásokra van szükség, mind a játékosok, mind a stáb részéről. Csak a csapat képes egységesen megoldani ezt a helyzetet, és mivel én egyrészt maximálisan bízom ebben a csapatban, másrészt egy vezetőnek nem csak a sikerekből, de a sikertelenségből is ki kell vennie a részét, így azt mondtam a csapatnak, hogy a büntetést magamra nézve is érvényesnek tartom. Hiszem azt, hogy ez a lépés felrázza a csapatot és elindítja azon az úton, amelyre hivatott ebben az idényben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik