Covicnak (középen) a BL-döntő volt az utolsó meccse (Fotó: 24rakomet.mk)

„Minden kétséget kizáróan befejezem a pályafutásomat – mondta Covic a macedón Gol.mk oldalnak. – Már fél évvel ezelőtt elhatároztam. Csak abban az esetben gondolkodtam volna el a folytatáson, ha a Vardar együtt marad. Több ajánlatot is kaptam, de nem volt köztük komoly, ezért a Győr elleni meccs volt számomra az utolsó. Örökre a szívembe zártam a csapatot, Szkopjét és Macedóniát, sok barátot ismertem meg az itt töltött három év alatt.”

Bizonyára sok győri szurkoló előtt van, ahogy a Vardar Szkopje ellen egy góllal megnyert Bajnokok Ligája-döntő hosszabbításának végén a második öt percre beálló Kiss Éva kivédte a horvát beálló ziccerét. Ha az bemegy, hétméteresek következtek volna, így azonban ez a mozdulat még sokáig ott marad Covic emlékezetében.

„Ez a szezon sikerült a legjobban a Vardarnál, amikor pályára kerültem, mindig a legjobbamat próbáltam nyújtani. Csak azt bánom, hogy nem ment be az utolsó lövésem a Győr ellen. Sajnálom a fanatikus macedón szurkolókat, akik nagyon szeretik ezt a játékot. De ilyen a sport, egyszer nyersz, máskor veszítesz.”

Covicnak újabb esélye már biztos nem lesz a BL-győzelemre, mert 24 évesen abbahagyja. Karrierje során két klubban játszott, 2015-ben a Podravkából igazolt Szkopjéba. A folytatásban a család kerül előtérbe, a férje, Dario Canadija jelenleg a szlovén Olimpija Ljubljana labdarúgócsapatának középpályása.

A nyáron szétszéledő Vardarból a 39 éves orosz kapus, Inna Szuszlina és a 33 esztendős macedón balátlövő, Mirjeta Bajramoszka is visszavonul.

Kiss Éva védi Covic ziccerét