Női kézi: ketten nem fogadták el a fizetéscsökkentést Fehérváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 15:45
null
Sabrina Zazai hazatért Franciaországba (Fotó: Török Attila)
Egyéni edzésterv alapján, otthonukban készülnek az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatának játékosai, akik közül ketten nem fogadták el fizetésük csökkentését.

A feol.hu beszámolója szerint minden játékossal egyénileg tárgyaltak Fehérváron, a korábbi jövedelmük függvényében.

A tavaly nyáron szerződtetett francia szélső, Sabrina Zazai távozott, és a hazája másodosztályú bajnokságában szereplő Mérignac gárdájában folytatja. Honfitársa, az egyébként elefántcsontparti születésű Armelle Attingré is tavaly nyáron érkezett Fehérvárra a Nantes-tól. Februárban, kölcsönben a spanyol élvonalban érdekelt Rocasa Tenerife együtteséhez igazolt, néhány bajnokin szóhoz jutott a Kanári-szigeteken található csapatban. A kapus a világjárvány kitörése után visszatért Párizsba, az Alba hetek óta tárgyal egy francia élvonalbeli klubbal, amely vélhetően kivásárolja Attingrét a jövő nyárig érvényes fehérvári szerződéséből.

Komoly esély van arra, hogy a nyáron visszatér a legutóbbi szezont anyai örömök miatt kihagyó, saját nevelésű szélső, Májer Krisztina.

Egészen biztos, hogy a folytatásban minden klubnál a magyar játékosok szerepeltetése kerül előtérbe. A középcsapatoknál és a tabella alján helyezkedő egyleteknél biztosan, de alighanem a nagyoknál is. A pénz ugyanis csökken az élsportban, nemcsak a kézilabdában, minden sportágban. A jövedelmek visszaszelídülnek, a légiósok inkább hazájukban folytatják, hiszen már nem lesz értelme külföldön szerepelniük, mert nem tudnak lényegesen többet keresni. Az utóbbi években a menedzserek munkálkodása nyomán itthon túlárazottak lettek a játékosok, irreálisak a jövedelmek, a járvány okozta gazdasági válság helyre teszi a dolgokat. Természetesen kiszúrni sem lehet a játékosokkal, a megélhetésüket biztosítani kell” – mondta a megyei lapnak Balássi Imre, a Fehérvár elnöke.

A cikkben megemlítik, hogy a tervek szerint szeptemberben kezdődhet az NB I következő kiírása, ezt azonban még nem lehet készpénznek venni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik