Claus Mogensent két mérkőzésre tiltották el (Fotó: tv2i.dk)

Claus Mogensen vezetőedző két-, a Köbenhavn Handbold szakmai stábjához tartozó fizioterapeuta egymeccses eltiltást, valamint 3000 és 1500 dán koronás bírságot kapott a súlyosan sportszerűtlennek ítélt tettéért. 

Dániában ebben az idényben bevezették a korábban más nagyobb eseményeken már látott gombot az időkérések jelzésére, amit az adott csapat stábjából bárki megnyomhat. Ezzel próbált visszaélni a Köbenhavn a Nyköbing elleni idegenbeli meccs hajrájában. A hazai csapat 27–26-ra vezetett fél perccel a vége előtt és birtokolta a labdát, a játékosok már az idővel játszottak, amikor a vendégek fizioterapeutája megnyomta az időkérő gombot. Ha ilyen téves időkérés történik az utolsó 30 másodpercen belül, akkor az ellenfél heteshez jut, míg az „elkövetőnek” fel kell mutatni a kék lapot, a játékvezetők pedig jelentést írnak róla.

A Köbenhavnnál direkt nem az edző nyomta meg a gombot, hogy a valószínűsíthető eltiltást megússza. A csapat nem ért célt, miután a Nyköbing értékesítette a hetest, és 28–26-ra nyert.

„Ezt volt az egyetlen lehetséges mód arra, hogy még visszakapjuk a labdátmondta a Köbenhavn edzője, megerősítve, hogy szándékosan tették. – Nem gondolom, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor ilyen megoldást láttunk. Kicsit kétségbeesett lépés volt a részünkről, de amíg ilyen a szabályozás, észben tartom ezt a lehetőséget is” – tette hozzá.