Oftedal is esélyes az év legjobbja címre (Fotó: AFP)

A szakértőkből és szövetségi kapitányokból álló bizottság összeállította a jelöltek listáját a 2018 legjobb kézilabdázója díjra. A férfiaknál és a nőknél is 5-5 játékosra szavazhatnak a szurkolók és az újságírók.

A férfiaknál a PSG és a Flensburg két-két játékos ad – a francia klubot Sander Sagosen és Mikkel Hansen, a németet pedig a nyártól a Veszprémet erősítő Rasmus Lauge Schmidt  és Jim Gottfridsson képviseli, ötödikként még Vincent Gérard-ra, a Montpellier sztárjára lehet voksolni.

A nőknél három „magyaros” érdekeltség is akad: Amandine Leynaud és Stine Oftedal egyaránt a Győrt képviseli, míg Estelle Nze Minko a Siófok játékosa (igaz, a világbajnok francia irányító a nyártól szintén a Győrnél folytatja). A trió mellett a jelenleg sérülésből lábadozó Christina Neagu (CSM Bucuresti) és az orosz Anna Vjahireva (Rosztov-Don) került fel a listára.

Szavazni ide kattintva tudnak, a voksolást az IHF március 15-én zárja le.

Az IHF 1988 óta adja át az év legjobb játékosának járó díjat, azóta csak 1991 és 1993 között nem volt győztes. A nőknél ötször nyert magyar játékos, Kocsis Erzsébet 1995-ben, Radulovics Bojana 2000-ben és 2003-ban, Kulcsár Anita 2004-ben, Görbicz Anita 2005-ben bizonyult a legjobbnak.  

Legutóbb megdöbbentő módon az IHF végül nem hirdetett végső győztest, mert a szervezet megítélése szerint nem érkezett be elégséges szavazat.