Női kézi: Julia Behnke is a Fradiban folytatja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.24. 12:43
null
Behnke (labdával) személyében német válogatott játékos csatlakozik az FTC-hez (Fotó: AFP, archív)
A Ferencváros női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta Julia Behnkét. A német válogatott játékos nyáron csatlakozik a zöld-fehérekhez, szerződése pedig két idényre szól.

Korábban jeleztük, hogy információink szerint Julia Behnke követi majd Emily Bölköt és Alicia Stollét az érkező német játékosok sorában. A 26 éves beálló jelenleg az orosz Rosztov-Dont erősíti.

Mind a három említett játékos tagja volt a decemberi világbajnokságon 8. helyen záró német válogatottnak, Stolle kilenc meccsen 26, míg Behnke és Bölk a keretből a legtöbb (egyaránt 37) gólt szerezte Japánban.

„Nagyon szimpatikus az a koncepció, amelyet az FTC képvisel, bíznak a fiatal játékosokban, megadják nekik a kellő időt, hogy fejlődjenek egyénileg és csapatként is. Nemrég játszottam az FTC ellen, így jól emlékszem, milyen fantasztikus volt a hangulat a telt házas sportcsarnokban. A szurkolók egy másodpercre sem adták fel, a meccs végéig űzték a csapatot – nagyon várom már, hogy ebben a nagyszerű csapatban és ilyen kivételes szurkolók előtt kézilabdázhassak. Az is fontos számomra, hogy így közelebb kerülök a családomhoz és a barátaimhoz, illetve, boldog vagyok, hogy Emilyvel és Aliciával csapattársak leszünk klubszinten is. Korábban sosem voltam még Budapesten, de sokat hallottam már a városról, szóval várom már, hogy megismerhessem” – fogalmazott a fradi.hu-nak Julia Behnke.

„Kiváló kézilabdázóval erősödtünk, aki az elmúlt években megmutatta, hogy a legmagasabb szinten is kiemelkedő teljesítményre képes. Kellően rutinos játékosról van szó, aki a feltörekvő német válogatott legjobb gólszerzője volt a legutóbbi világbajnokságon, és akit a világ egyik legerősebb csapatától, a tavalyi BL-ezüstérmestől sikerült megszereznünk. Bízom benne, hogy a két honfitársával együtt könnyen illeszkedik majd a csapatunkba, s így mindannyian erősségei lesznek a Ferencvárosnak” – mondta Bognár László, az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik