Női kézi: Jan Pytlick 2022-ig Odensében marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 08:33
null
Jan Pytlick 2022-ig hosszabbított Odensében (Fotó: odensehaandbold.dk)
Az Odense női kézilabdacsapata 2022 nyaráig meghosszabbította edzője, Jan Pytlick szerződését, olvasható a dán klub hivatalos honlapján.

 

 

2019: a menstruáció éve
A női kézilabdázásban nagy hangsúlyt fektetnek az étrendre, az alvásra, a mentális egészségre, mert azok befolyásolhatják a játékosok teljesítményét. De a menstruációs ciklusok és a hormonok kapcsán nagy a csend. Az Odense kézilabdacsapata a Libresse támogatásával 2019-ben arra készül, hogy ezt a témakört is közelebb hozza mindenkihez, és ne tabuként tekintsenek rá. Európa egyik legnagyobb egészségügyi termékeket forgalmazó cége nevében végzett felmérés azt mutatja, hogy a nők több mint kétharmada kihagyja a testnevelés órákat az iskolában a menstruáció miatt. A projekt célja az, hogy nyíltabban beszéljenek a menstruáció és az edzések kapcsolatáról, az Odense abban bízik, hogy több klub is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Az 51 éves szakember 2016-ban igazolt az Odenséhez, azt megelőzően a macedón Vardar Szkopjénál dolgozott, 1998 és 2005, majd 2007-től 2014 között a dán női válogatott élén két olimpiát és egy Európa-bajnokságot is nyert.

2017–2018-ban az Odensével bajnoki ezüstérmes lett, így a klub története során először elindulhatott a Bajnokok Ligájában is, ahol jelenleg a középdöntőben szerepelve a negyeddöntőbe jutásért harcol.

„Örülök, hogy folytathatom a munkát, mert ez egy őrülten izgalmas feladat. A klubnak nagy ambíciói vannak, a legjobbak szeretnénk lenni” – nyilatkozta Pytlick.

Lars Peter Hermansen, a klub vezetője elmondta, boldogok, hogy sikerült Pytlickkel újabb három évben megegyezni. „Komoly szerepe van abban, hogy az Odense viszonylag rövid idő alatt tényező lett a hazai és a nemzetközi kézilabdában. Meggyőződésünk, hogy ő az a szakember, aki a klubot és a csapatot a következő szintre emelheti.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik