Női kézi: ismerős szerb átlövővel lett teljes a Szombathely kerete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.10. 22:44
null
Marija Agbaba újra az NB I-ben játszhat (Fotó: szombathelyikezilabda.hu)
A Szombathelyi KKA NB I-es női kézilabdacsapata szerződtette a korábban Siófokon és Békéscsabán is megforduló Marija Agbabát, a 24 éves balkezes szerb átlövő a következő idényre írt alá.

 

A klubhonlap beszámolója szerint a szerb válogatott bő keretéhez tartozó Agbaba Balog Judit és Orbán Adrienn után az utolsó nyári érkező Szombathelyen.

„Nagyon szerettem korábban Magyarországon kézilabdázni. Erre vártam, hogy Magyarországról is kapjak ajánlatot. A szombathelyi megkeresés után beszéltem az itteni lányokkal, akik pozitív véleménnyel voltak a klubról. Ezért döntöttem úgy, hogy itt folytatom” – mondta az aláírás után a jobbátlövő, aki a legutóbbi idényt a szerb Jagodinában töltötte.

„Nem volt balkezes átlövőnk az elmúlt években, ezért mindenképp szerettünk volna igazolni. Érzékelhető volt, hogy belső posztokon kevesen vagyunk, ezért speciálisan erre a pozícióra kerestünk játékost. Örülök, hogy Agbaba személyében olyan átlövőt szerződtettünk, aki a védelemben is hasznos tud lenni. Bízom benne, hogy együtt tudunk fejlődni. Neki is sokat kell még fejlődnie, amiben mi tudunk segíteni, illetve nekünk is fejlődnünk kell, amiben reméljük, ő is tud segíteni. Úgy gondolom, hogy ez egy gyümölcsöző kapcsolat lesz a jövőben” – nyilatkozta az új igazolásról a csapat vezetőedzője, Marosán György.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik