Női kézi: így próbálják elejét venni Dániában az időkéréses trükközésnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 16:12
Az időkérést jelző gomb kikapcsolásával próbálnák megoldani Dániában, hogy a jövőben ne lehessen visszaélni a technikával a kézilabda-mérkőzéseken.

Mint ismert, nagy felzúdulást keltett a női bajnokságban lejátszott Nyköbing–Köbenhavn mérkőzés (28–26) hajrájában történt jelenet, amikor a vendégek fizioterapeutája a hazaiak egygólos vezetésénél és labdabirtoklásánál nyomta meg a gombot, hátha így még lesz lehetőségük egyenlíteni. Az akciójuk nem ért célt, a hazaiak értékesítették a megítélt hetest, ráadásul hiába nem Claus Mogensen edző nyomta meg a gombot, kétmeccses eltiltást kapott, miután az ő utasítására és jóváhagyásával történt a szabálytalanság. Mint ismert, nagy felzúdulást keltett a női bajnokságban lejátszott Nyköbing–Köbenhavn mérkőzés (28–26) hajrájában történt jelenet, amikor a vendégek fizioterapeutája a hazaiak egygólos vezetésénél és labdabirtoklásánál nyomta meg a gombot, hátha így még lesz lehetőségük egyenlíteni. Az akciójuk nem ért célt, a hazaiak értékesítették a megítélt hetest, ráadásul hiába nem Claus Mogensen edző nyomta meg a gombot, kétmeccses eltiltást kapott, miután az ő utasítására és jóváhagyásával történt a szabálytalanság.

Az esetből tanulva a jövőben azt próbálja megoldani a dán szövetség, ha egy csapat már kikérte mind a három időkérését, a gombot használaton kívül helyezik, így meggátolják a hasonló trükközést. A Köbenhavn közben a legfelsőbb fórumig is elmegy fellebbezésével, így a történetnek még biztosan nincs vége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik