Női kézi: Hornyák Ágnes marad, és Pálos-Bognár is Budaörsön tervezi a jövőt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 19:29
null
Hornyák Ágnes (Fotók: budaorshandball.hu)
A klub fennmaradása érdekében tett lépésekről, illetve a felnőttcsapat várható összetételéről, a két sokszoros válogatott játékos, Hornyák Ágnes és Pálos-Bognár Barbara jövőjéről is beszélt Meló Ádám, a Moyra-Budaörs Handball ügyvezetője a női kézilabda NB I/B-ben szereplő klub honlapján.

 

„A fennmaradás érdekében nekünk is meg kellett hoznunk házon belül nehéz döntéseket – idézi a budaorshandball.hu Meló Ádám ügyvezetőt a koronavírus-járvány miatti helyzettel kapcsolatban. A bevételek kimaradása miatt elsőnek a saját bérünkhöz nyúltunk vezetőtársaimmal, és áprilistól már a felnőtt játékosok, a szakmai stáb és az irodai dolgozók is mind hozzájárultak ahhoz, hogy a helyzetre reagálva megtegyük a bérekkel kapcsolatos nehéz lépéseket. Minden ilyen döntés azért született, hogy Budaörsön ne szűnjön meg a kézilabda, sőt a korábbi éveknél iserősebben térhessünk vissza!”

Meló Ádám
Meló Ádám

A budaörsiek az NB I/B Nyugati csoportjának második helyén állva lépéshátrányban, de versenyben voltak az élvonalba való visszajutásért, aztán a koronavírus-járvány miatti leállás következtében idő előtt le kellett mondaniuk a kitűzött cél eléréséről.

A kényszerszünetet igyekeznek a legjobban kihasználni, a leállás például segített abban, hogy a tervezett idő előtt felújítsák a budaörsi sportcsarnokot az MKSZ-szel, az önkormányzattal és a csarnok vezetőségével együttműködve.

„Ezekben a hetekben, napokban körvonalazódnak a részletek, kis túlzással bármi megtörténhet, de ez nem azt jelenti például, hogy összeolvadunk bárkivel is – cáfolta Meló Ádám ismét a Budaörs-Érd egyesülést érintő minapi pletykát. – A felnőttcsapattal kapcsolatban annyit előzetesen elárulhatok, hogy többek között Hornyák Ágnes, Zsigmond Vivien és Szabadfi Ágnes is Budaörsön folytatja, valamint Pálos-Bognár Barbara is nálunk tervezi a folytatást. Sipeki Flóra visszatér a budaörsi kapuba, Palotás Fanni Kecskemétről, Smid Eszter Kisvárdáról igazol hozzánk. Vannak élő szerződéssel rendelkező játékosok, a többiekkel pedig tárgyalásban, aláírás előtt állunk.”

„Mindig próbálok optimistán hozzáállni a dolgokhoz, ez most sincs másként – mondta a klubhonlapnak a budaörsiek utánpótlásában edzőként is dolgozó Hornyák Ágnes. – Újra nekifuthatunk a feladatnak, kaptunk egy lehetőséget, hogy kijavítsuk a korábban elkövetett hibáinkat. Sajnos nem értük el a pályán a maximumot, hiszen csak matematikailag maradt esélyünk a bajnoki címre és a feljutásra. Nagy kudarc a NEKA elleni vereség, nem így készültünk, de az is fájó, hogy a Ligakupában sérülések árán jutottunk el a négy közé, és nem fejezhettük be a sorozatot. Ennyit erről, mindez már a hátunk mögött van, és most a jövőbe tekintünk. Nem látjuk még pontosan, mit hoz a klub számára a járványhelyzet, de jelen tudásunk szerint az NB I/B-re készülünk, és ebben az esetben azon leszünk, hogy veretlenül nyerjünk bajnokságot. Mindenki nagyon várja már, hogy elkezdhessük a közös munkát.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik