Női kézi: holland átlövőt igazolt a Rosztov-Don

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.14. 15:57
A nyártól a Rosztov-Don női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Lois Abbingh. A 25 éves, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes balátlövő kétéves szerződést kötött az orosz együttessel.

„Nagy vágyam, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassak, és ilyen lehetőség nem adódik minden évben. Úgy voltam vele, hogy most vagy soha” – beszélt az átigazolásáról Abbingh a nos.nl-nek. „Nagy vágyam, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassak, és ilyen lehetőség nem adódik minden évben. Úgy voltam vele, hogy most vagy soha” – beszélt az átigazolásáról Abbingh a nos.nl-nek.

„Nem félek a rám váró kihívástól. A családom és a barátaim távolabb lesznek tőlem, de amikor meg akarnak látogatni, a klub segít a vízum megszerzésében” – tette hozzá a balátlövő, aki 2010-ben állt légiósnak. Játszott a német Oldenburg és a romániai HCM Baia Mare csapataiban, mielőtt 2016-ban csatlakozott jelenlegi klubjához, az Issy Parishoz. A holland válogatottal 2015-ben vb-ezüstöt, míg 2017-ben vb-bronzot nyert, a kettő között 2016-ban pedig második lett az Eb-n.

Az orosz bajnokság rájátszására és a Ferencvárossal szembeni BL-negyeddöntőre készülő rosztoviaknak a kispadra is meg kell találniuk a megfelelő szakembert, miután Frédéric Bougeant a nyártól a Nantes-nál folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik