Női kézi: halálos gázolás után megúszta a börtönt, mert profi sportoló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.01. 13:01
null
Ivana Lovricot (balra) a bíróságon nem nagyon „szorongatták meg” (Fotó: Action Images)
A gyalogátkelőn elütött egy zágrábi nőt, aki a helyszínen meghalt – ennek ellenére Ivana Lovricnak, a horvát női kézilabda-válogatott játékosának nem kell börtönbe mennie ezért a tettéért, amelyet alkoholos befolyásoltság alatt követett el, s amely után nem állt meg, hanem továbbhajtott Opel Corsa személygépkocsijával – írja a Magyar Szó.

 

A 29 éves kézilabdázó 2012. október 29-én hajnali öt óra körül Horvátország fővárosában elütötte a 33 éves Vesna Petrovicot, aki a munkahelyére igyekezett és szabályosan, a gyalogátkelőn szeretett volna átkelni az úton. Lovric – aki a 2009–2010-es szezonban a DVSC játékosa volt – a halálos kimenetelű baleset után nem állt meg, nem hívta sem a rendőrséget, sem a mentőket, és mint később kiderült, korábban alkoholt fogyasztott. Mindezek ellenére a zágrábi községi büntetőbíróság úgy döntött, hogy Lovricnak nem kell börtönbe vonulnia: 18 hónapos börtönbüntetést kapott, öt évre felfüggesztve. A bíró azzal magyarázta a nem jogerős ítéletet, hogy profi kézilabdázóról van szó, akinek korábban nem volt semmilyen kellemetlen ügye, nézeteltérése a törvénnyel, s akinek az említett esetig nem volt semmilyen szabálysértése.”

Simun Babic, a három gyereket hátrahagyó nő ügyvédje megdöbbent az ítélet hallatán, s azt nyilatkozta, hogy az elhunyt asszony családja nem tudja elfogadni a döntést, így biztosan fellebbez majd.

„A bíróság megállapította, hogy Ivana Lovrić bűnös, nincs semmiféle kétely. Egyértelmű, hogy gondatlanságból elkövetett gyilkosságról beszélünk, s a későbbi vizsgálatok azt is bebizonyították, hogy Lovric alkohol hatása alatt volt, amikor elütötte az asszonyt. Milyen üzenetet küld a bíróság ezzel az ítélettel a többi profi sportoló felé, ha valakinek az élete felfüggesztett börtönbüntetést ér?! Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is lesz olyan eset, amikor valaki majd erre az ügyre hivatkozik. Azt is szeretném hangsúlyozni, nagyon furcsa, hogy egy profi sportoló a hajnali órákban, alkohol hatása alatt megy haza – mondta Babic az index.hr portálnak, s hozzátette, nagyon érdekes, hogy a tájékoztatási eszközök nem kísérték figyelemmel az ügyet, ugyanis „valamennyien a kézilabdázónő oldalára álltak, aki iránt sajnálatukat fejezték ki, mivel szörnyű dolgokat élt át, míg a fiatal nőt, aki elveszítette az életét, teljesen elhanyagolták”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik