Női kézi: Háfra lett az év fiatalja, a 3. is FTC-játékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 12:05
A Ferencváros 20 éves kézilabdázója, Háfra Noémi lett az év legjobb fiatal játékosa a Handball Planet választásán. A Bajnokok Ligája 2018–2019-es idényében nyolcvan gólt szerző játékos a szakújságírók és a szurkolók összesített voksai alapján zárt az élen. A díj öt évre visszanyúló történetében Háfra az első magyar, aki megnyerte.
Háfra Noémi lett az év fiatal játékosa (Fotó: Török Attila)
Háfra Noémi lett az év fiatal játékosa (Fotó: Török Attila)
Háfra Noémi lett az év fiatal játékosa (Fotó: Török Attila)

A voksoláson az 1997-ben vagy annál később született játékosokra lehetett szavazni. Háfra a többfordulós szavazáson 19 pontot gyűjtött, ezzel megelőzte a norvégHenny Ella Reistadot (17), valamint a szintén a Ferencvárosban játszó Faluvégi Dorottyát (14).

A portál ezzel együtt nyilvánosságra hozta az utánpótláskorú játékosok álomcsapatát is, a több mint 15 ezer szavazat alapján összeállított együttesbe négy magyar került be, Háfra és Faluvégi mellett Klujber Katrin (FTC) és Fodor Csenge (Győri ETO).

Érdekesség, hogy a kapusok közt hiába szerezte meg a szavazatok 44 százalékátSuba Sára(Vác), csak második lett a romániai HC Zalauban játszó Ioana Raluca Kelemen mögött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik