Női kézi: Görbicz a győri sérültekről, visszavonulásról, BL-ről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 14:26
null
Görbicz Anita szerint az ETO ott lesz a BL final fourban (Fotó: Koncz György)
Görbicz Anita, a Győri ETO magyar válogatott kézilabdázója egy hosszabb interjúban beszélt klubjának sérültjeiről, a Bajnokok Ligájáról, a nemzeti csapatról és a jövőjét firtató kérdésre is választ adott.

 

„Ott játszok, ahol segíteni tudok a csapaton, ahová az edző tesz. A szezon előtt beszéltünk róla, hogy a szélen nagyobb szerepem lehetne, és elfogadtam ezt – mondta Görbicz Anita a stregspiller.com-nak pozícióváltásával kapcsolatban. – Irányítóként is megállom a helyem továbbra is, így már két posztom van, ahol veszélyes vagyok és gólokat lövök. Sajnos sok a sérültünk ebben az idényben, ami megnehezíti a dolgunkat. Az edzéseken mindenki százhúsz százalékot nyújt, még jobban nyerni akarunk, mint eddig.”

Görbicz hozzátette: a sok sérült miatt a csapatszellem csak még erősebb lett, ami egyebek mellett hozzásegítette őket a Rosztov-Don hazai legyőzéséhez (25–23). A rutinos játékos arról is beszélt, hogy milyen klubjánál (Ambros Martín) és a válogatottnál (Kim Rasmussen) is külföldi szakemberekkel dolgozni.

„Nem számít a nemzetiség. Ambros Martínnal például már régóta ismerjük egymást, sikeresen dolgoztunk együtt. Kim is nagyon jó edző, aki sok mindent tanított nekem – így az ETO klasszisa. – Győztes típus vagyok, ahogy ők is. Ha sikeres akarsz lenni, nem számít, honnan származol, az a legfontosabb, hogy mindent megtegyél a közös célokért.”

A Bajnokok Ligájában címvédő győri csapatnak idén sem lesz könnyű dolga a legrangosabb európai kupasorozatban. „Hosszú a szezon, nehéz megjósolni, mi lesz. Azt hiszem, bejutunk a final fourba, és ha már ott leszünk, nyerni akarunk. Sok jó csapat van, úgy, mint a Vardar, a Rosztov és a CSM Bucuresti. Nagy csata lesz a trófeáért.”

A jövőjével kapcsolatos kérdésre is válaszolt Görbicz Anita. „A szerződésem a következő szezon végéig érvényes, így 2019 nyaráig biztosan játszom. Mi lesz utána? Ki tudja?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik