Női kézi: fordulat – még a szövetséget is megbüntették Pineau-ügyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.03. 14:43
Újabb fordulat következett be a román kézilabdában történt, Allison Pineau-t érintő rasszista botrányban, miután az Országos Diszkriminációellenes Tanács minden érintettet pénzbüntetéssel sújtott.

Mint ismert, a HC Zalau–HCM Baia Mare összecsapás után a vendég nagybányaiak hivatalos levelet küldtek az Országos Diszkriminációellenes Tanács és a Román Kézilabda-szövetség részére, amiben azt állították, hogy a 2009-es év legjobb játékosának választott francia a zilahi nézők rasszista bekiabálásainak célpontja volt.Mint ismert, a HC Zalau–HCM Baia Mare összecsapás után a vendég nagybányaiak hivatalos levelet küldtek az Országos Diszkriminációellenes Tanács és a Román Kézilabda-szövetség részére, amiben azt állították, hogy a 2009-es év legjobb játékosának választott francia a zilahi nézők rasszista bekiabálásainak célpontja volt.

A szövetség első fokon három zárt kapus mérkőzéssel, valamint 2000 lejes (150 ezer forintos) pénzbírsággal büntette a Zalaut, amit aztán a fellebbviteli bizottság eltörölt. Közben a Facebook-posztjában durván kirohanó Geiger Melindát 1000 lejre büntette a szövetség.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács az összes érintettre pénzbírságot szabott ki: a Zalaunak 5000 lej, a román szövetségnek 5000 lej, a mérkőzés ellenőrének 3000 lej, a játékvezetőknek 2000 lej pénzbüntetést kell megfizetniük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik