Női kézi: folytatódik a széria, ismét magyar klubhoz kötődik a hónap legjobbja

Vágólapra másolva!
2019.07.08. 14:27
null
Nerea Pena lett június legjobb játékosa (Fotó: Tumbász Hédi)
Az Európai Kézilabda-szövetség Nerea Penát, a Ferencváros spanyol, a következő idénytől a Siófokot erősítő játékosát választotta meg június legjobbjának. A férfiaknál a Vardar Szkopjéval Bajnokok Ligáját nyerő lett Dainis Kristopans végzett a rangsor élén.

Idén nagyszerűen teljesít a magyar kézilabda az EHF havi díja kapcsán. A nőknél eddig mind a hat hónapban magyar klub játékosát látták a legjobbnak. Igaz, Pena júniusban a válogatottban nyújtott teljesítményével érdemelte ki az elismerést, amelyet pályafutása során először kapott meg.

Januárban az akkor még a Győri Audi ETO-t erősítő Crina Pintea díjával kezdődött a magyar klubok pazar sorozata, majd sorrendben Klujber Katrin (Ferencváros), Nycke Groot (Győr), Andrea Kobetic (Siófok) és Euarda Amorim (Győr) követte őt.

A júniusi szavazáson a fradista Klujber Katrin a harmadik helyen végzett – Pena és a korábbi győri Heidi Löke mögött.

A spanyolok 29 esztendős balátlövője az Izland elleni párharcban összesen 19 gólt szerzett, fontos szerepe volt abban, hogy hazája kijutott a decemberi világbajnokságra.

„Annak ellenére, hogy az idény végén jártunk, jó állapotban éreztem magam, ami fontos volt, mert mindenképpen ki akartunk jutni a vb-re. Tudtam, hogy nekem kell vezetnem a többieket, mert sok kulcsemberünk sérült volt. Mindent beleadtam, örülök, hogy tudtam segíteni. Hálás vagyok a díjért, jó érzés, ha elismerik a munkádat. Persze fontosabbnak tartom a csapattal szerzett trófeákat. A vb-re kijutottunk, most az olimpiai részvétel lebeg a szemünk előtt” – idézi az EHF hivatalos honlapja Penát.

A férfiaknál Kristopanst karrierje során először választották meg a hónap legjobbjának. A 28 éves, 215 centiméter magas jobbátlövő BL-t nyert klubjával, a Vardarral (a fináléban a Telekom Veszprém volt az ellenfél), majd részese volt annak, hogy Lettország története során először kijutott az Európa-bajnokságra.

Az ötödik helyen a veszprémi Petar Nenadics végzett.

JÚNIUS LEGJOBBJAI AZ EHF-NÉL
NŐK

1. Nerea Pena (spanyol, FTC-Rail Cargo Hungaria)
2. Heidi Löke (norvég, Storhamer)
3. Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
4. Jovanka Radicsevics (montenegrói, CSM Bucuresti)
5. Mikaela Massing (svéd, H 65 Höörs HK)

FÉRFIAK
1. Dainis Kristopans (lett, Vardar Szkopje)
2. Igor Karacic (horvát, Vardar Szkopje)
3. Dejan Miloszavljev (szerb, Vardar Szkopje)
4. Alex Dujshebaev (spanyol, Kielce)
5. Petar Nenadics (szerb, Telekom Veszprém)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik