Női kézi: a Győr felkészülési meccsen 3 góllal verte az FTC-t

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 18:30
Többek között Veronica Kristiansen nyolc góljának is köszönhetően 34–31-es sikert ért el a Győri Audi ETO KC az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen a két csapat felkészülési mérkőzésén. A DVSC a Kisvárdát, a Dunaújváros a Kozármislenyt verte.
A Győr Kristiansen vezérletével legyőzte az FTC-t (Fotó: Szabó Miklós)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
A Győr Kristiansen vezérletével legyőzte az FTC-t (Fotó: Szabó Miklós) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!


Akármennyire is hozzászoktattak minket az elmúlt hónapok korábban elképzelhetetlen elemekhez, történésekhez, körülményekhez, furcsán hatott az üresen kongó Audi Aréna. Elvégre ritkán rendeznek olyan mérkőzést a Rába-parton, amelyen a „kakasülőn” lévő médiaszektorig szűrődnek az edzői utasítások, a pacsik hangja, de még a cipőcsoszogások neszei is, és csupán a VIP-páholy tapsa üdvözli-biztatja a játékosokat – pláne Győr–Ferencváros összecsapást. Noha a klub döntése értelmében egyelőre zárt kapusak a felkészülési összecsapások, ha a koronavírus-járvány másként nem diktálja, talán őszre a nézők is visszatérhetnek.

A furcsa körülmények talán a hazaiakat fogták meg jobban, pedig a vendégek nem a legerősebb felállásban szerepeltek. Bő félórával a pénteki felkészülési mérkőzés kezdete előtt Alicia Stolle és Emily Bölk – Tóth Nikolett-tel kiegészülve – civilben sétált be a győri aréna pályájára, avagy Elek Gábor, az FTC edzője nem számíthatott a két remek német átlövőjére, míg a hazaiaknál Görbicz Anita stábtagként a kispadon kapott helyett, Puhalák Szidónia pedig szimplán csak az üres lelátóról figyelte a társakat.

A német légió hiánya nem látszott meg a pályán, hiszen az FTC belső sora alaposan átlőtte a Győr védőfalát. Klujber Katrin szokás szerint megállíthatatlan volt, Háfra Noémi is négy gólig jutott harminc perc alatt. A másik oldalon Lukács Viktóriának alig fél félidőt kellett várnia, hogy megszerezze első találatát korábbi csapata ellen, igaz, az első kísérletét még jól olvasta a korábbi kapustárs, Bíró Blanka. Győrieknél csak Veronica Kristiansen volt igazán veszélyes, egy fecske viszont nem csinál nyarat, így a vendég zöld-fehérek négy góllal vezettek a félidőben. A technikai hibák számát meg feledje jótékony homály, mindenesetre előfordult, hogy eladott labdával végződött az eladott labdából indított ellentámadás...

A második félidő kezdetén annak ellenére született röpke öt perc alatt hét gól, hogy a Bírót váltó Janurik Kinga két ziccerben a szemét is kivédte Kari Brattsetnek. A találkozót az egyetlen, a nemzetközi keretben szereplő bírópáros, Bíró Ádám és Kiss Olivér fújta, ám edzőmeccs ide, felkészülési mérkőzés oda, az ítéleteket követő egy-egy hangosabb felcsattanás, plusz a fokozódó tempó jelezte, egyáltalán nem mindegy, milyen eredmény születik. Elek már a 37. percben időt kért, miután a Győr kettőre zárkózott fel, plusz Szucsánszki Zita kiállítást érő hibája után az edző-férj emelt hangon kérte számon a butaságot. Ekkortájt elfáradt a Ferencváros, negyedórával a vége előtt mínusz kettőről plusz négyre fordított a Győr, a változást Fodor Csenge, Stine Oftedal és Kristiansen sorozatban szerzett három ürespályás gólja tette demoralizálóbbá.

LUKÁCS Viktória, a Győr jobbszélsője

– Különleges volt előző csapata ellen először játszani?

– Úgy készültem, hogy nem leszek kezdő, aztán amikor az öltözőben kiderült, hogy mégis, picit elkezdtem izgulni. A kezdő sípszó után viszont már nem volt ezzel gond, hiszen ez edzőmeccs, még ha a barátaim ellen is játszom. Mindent félretettünk, és csak a mérkőzésre koncentráltunk, a végén meg lehetett beszélgetni.

– Bíró Blanka a baráti ismeretség jegyében az első lövését még védte. Kellett a lelkének a gól?

– Nem tudom, ez a kulisszatitok kikerülhet-e, ám Blani kapusedzője mondta, hogy nem kaphat gólt tőlem, mert annyira ismer, és ezt tudtam a mérkőzés előtt. Az első lövésnél próbáltam olyan megoldást választani, amely nem megszokott tőlem, ám ismer, tudta, mit szeretnék. Aztán a második-harmadik bement, és a meccs végén beszéltük, ki nyerte a párbajt. Jól esett, amikor sikerült betalálnom, hiszen Blani nagyon jó kapus!

A pofontól azonban csak megszédült, de nem fogott padlót a vendég, szóval hat perccel a vége előtt egy gólra olvadt az ETO-előny. A hazaiak azonban jobban bírták a hajrát, a fradisták egy-egy, talán fáradtságból fakadó faulttal nehezítették az életüket, így a tét nélkülinek sosem számító Győr–FTC-n a Rába-parti zöld-fehérek örülhettek. Néhány perccel később már a játékosok kisgyerekei vették birtokba a pályát, Oftedal a szokott nagy mosollyal és játékosan szaladgált előlük, míg Lukács Viktória a korábbi fradista társakkal csevegett hosszabban.

Két hét múlva, alig egy héttel az idény kezdete előtt a Népligetben találkozik a két csapat, a mérkőzés pontosabb képet adhat az aktuális formáról.

„Annak köszönhetően is fordítottunk, hogy sosem adjuk fel. Próbáltunk keményebben védekezni, a Ferencváros elkövetett néhány hibát, mi pedig előnyt kovácsoltunk ezekből. Furcsa volt nézők nélkül játszani, igazából nem is azt éreztem, hogy meccset vívunk, hanem edzünk egymással” – értékelt Kristiansen a Nemzeti Sportnak.

Javában az alapozásban járunk, és mindkét csapat keményen dolgozik, talán ez az ETO-nak az első, nekünk a második félidőben mutatkozott meg. Az biztos, mindkét együttes elfáradt, de ez az időszak már csak ilyen. Minden szempontból hasznos volt a mérkőzés, látunk, milyen állapotban van a közvetlen rivális, és magunkat is megmérettük, kíváncsi leszek, a két hét múlva esedékes következő összecsapásig mit tanulunk” – mondta Márton Gréta, az FTC balszélsője.

KÉZILABDA
NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri Audi ETO KC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 34–31 (14–18)

Gólszerzők:
V. Kristiansen 8, Oftedal 6, A. Kurtovic, E. Amorim, Fodor Cs., Brattset 3-3, Faluvégi D., Nze Minko, Lukács V. 2, Edwige, A. Hansen 1-1, ill. Klujber 10, Háfra N. 7, Kovacsics 4, Schatzl Nadine, Szucsánszki 3-3, Malestein 2, Márton G., Kovács Anett 1-1

Később
Dunaújváros–Kozármisleny 27–17
Kisvárda–DVSC 22–27

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik