Női kézi: ezért nem tagja Szekeres Klára a válogatott keretnek

Vágólapra másolva!
2018.03.07. 20:07
null
Egy ideig Szekeres Klára nélkül kénytelen kiállni a válogatott (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Mint korábban beszámoltunk róla, Kim Rasmussen kihirdette a márciusi, hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női kézilabda-válogatott keretét, amelynek nem tagja a Ferencváros védője, Szekeres Klára, aki a szezon után egy időre felhagy az élsporttal és a család veszi át a főszerepet. 

„A következő szezon idejére családalapítást tervezünk a párommal, és ezért a kézilabdázás picit háttérbe szorul majd. Mindezt megbeszéltük a szövetségi kapitánnyal is” – mondta a Nemzeti Sportnak az utóbbi tíz év legjobb magyar védőjátékosa, akinek pótlása szép feladat lesz Kim Rasmussennek.

Szekeres Klára – a tavaly decemberi vb-n utólag beugró Szucsánszki Zitához és a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitához hasonlóan – nem volt ott az idei összetartásokon, ami már előre jelezte, hogy a kapitány próbál felkészülni a következő időszakra, és meg akarja találni, ki lehet a hasznára védekezésben. Szucsánszki esetében régóta köztudott, hogy egy ideig az utolsó szezonját tölti a pályán, és ezért nem került be a keretbe, Szekeresnél viszont csak most jött el a bejelentés ideje.

„Egyszer már felvetődött a karrierem során az anyaság gondolata, de pont akkor keresett meg a Fradi, és mivel ez nagy lehetőség volt, folytattam” – tette hozzá a fradi.hu-nak a 30 éves játékos, aki júniusra tervezi párjával az esküvőt. Szekeres ezzel együtt nem gondol pályafutása befejezésére, a szülés után mindenképpen visszatérne a pályára.

Az egyik lehetséges helyettes akár az MTK jobbátlövője, Karnik Szabina is lehet, aki a legutóbbi három egynapos edzőtáborban nyerte el a kapitány bizalmát és most először lehet kerettag tétmérkőzésen.

Rajta kívül a fiatal ferencvárosi szélsőknek, Faluvégi Dorottyának és Márton Grétának, illetve a győri Puhalák Szidóniának lehet még esélye most bemutatkozni a felnőttválogatottban.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 21 FŐS KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Érd), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁGI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 3. FORDULÓ

Március 22., 18.00, Győr: Magyarország–Hollandia
JEGYVÁSÁRLÁS
Jegyárak: 3000 forint, 4500 forint, 6000 forint

A csoport állása: 1. Hollandia 4 p (+40), 2. Magyarország 4 (+32), 3. Fehéroroszország 0 (–19), 4. Koszovó 0 (–53)
A csoport 1-2. helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja jut ki az Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik