Női kézi: ez a három orosz játékos bukott meg a doppingteszten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.13. 12:43
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bírósága eljárást indított az orosz szövetség és három fiatal orosz játékos ellen, miután pozitív doppingmintát produkáltak a nyári szlovéniai U19-es női Európa-bajnokságon.

Mint korábban megírtuk, az EHF már múlt héten közleményt adott ki a három lebukott orosz játékosról, egyikük a középdöntő során produkált pozitív mintát, míg két társa a helyosztók alatt. Az ügyet továbbították az EHF bírósága felé, amely most meg is nevezte az érintetteket: a 18 éves jobbátlövő, Antonyina Szkorobogatcsenko, a 19 éves kapus, Marija Duvakina és a 18 éves jobbszélső, Marija Dugyina esetében egyaránt meldoniumot mutatott ki a vizsgálat. Mindhármuk játékjogát felfüggesztették.Mint korábban megírtuk, az EHF már múlt héten közleményt adott ki a három lebukott orosz játékosról, egyikük a középdöntő során produkált pozitív mintát, míg két társa a helyosztók alatt. Az ügyet továbbították az EHF bírósága felé, amely most meg is nevezte az érintetteket: a 18 éves jobbátlövő, Antonyina Szkorobogatcsenko, a 19 éves kapus, Marija Duvakina és a 18 éves jobbszélső, Marija Dugyina esetében egyaránt meldoniumot mutatott ki a vizsgálat. Mindhármuk játékjogát felfüggesztették.

Ha egy csapatból kettőnél több játékos sérti meg a doppingszabályzatot, az érintett szövetség ellen is eljárást kell indítani, így is tett az EHF bírósága az oroszok esetében. Az európai szövetség most várja a felek álláspontját, míg játékosok kérhetik a személyes meghallgatásukat is.

Az oroszok, akiket a negyedik helyen végző magyar válogatott három góllal legyőzött a középdöntőben, 31–26-ra kaptak ki a franciáktól az Eb-döntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik