Női kézi: Európa-bajnok átlövővel erősít a DVSC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 10:50
null
Jelena Deszpotovics a 2012-es Eb-n, amelyen aranyérmet nyert Montenegróval (Fotó: AFP)
A jelenleg a montenegrói Buducsnoszt Podgoricában játszó Jelena Deszpotovics kétéves szerződést írt alá a DVSC-TVP-Aqauaticum női kézilabdacsapatával – adta hírül a debreceni klub honlapja.

 

 

A 183 centiméter magas, 20 éves montenegrói válogatott balátlövő Podgoricában született, s jelenleg is a fővárosi Buducsnoszt játékosa – olvasható a dvsckezilabda.hu-n. Deszpotovics tagja volt az 2012-es, szerbiai Európa-bajnokságon aranyérmes montenegrói válogatott keretének, a kontinenstorna középdöntőjére hívta be őt a keretbe Dragan Adzsics szövetségi kapitány, így 18 évesen lett Eb-aranyémes.

Deszpotovics az idei Bajnokok Ligája-szezonban is rendszeresen szerepelt a Buducsnoszt Podgorica együttesében, legeredményesebb mérkőzését a Vardar Szkopje ellen játszotta, három gólt szerzett.
Jelena Deszpotovics jelenlegi csapatával ott lesz májusban a BL budapesti négyes döntőjében.

A világsztárokkal teletűzdelt Buducsnosztban kevés játéklehetőséghez jut a fiatal játékos, akire számítanak a montenegrói válogatottnál, éppen ezért választotta a DVSC-t, ahol színvonalas bajnokságban, egy fiatal, évről-évre előrébb lépő csapatban szeretne fejlődni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik