Női kézi: Európa-bajnok a magyar serdülő válogatott!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.07. 12:25
null
Az Eb-győztes csapat
Mind a nyolc mérkőzését megnyerve diadalmaskodott a magyar női serdülő kézilabda-válogatott a svédországi nyílt U16-os Európa-bajnokságon. Ifj. Kiss Szilárd együttese a döntőig átlagban több mint 15 gólos különbséggel múlta felül riválisait, majd a fináléban hosszabbításban győzött a franciák ellen. A döntőben a győri Farkas Johanna 14 gólt szerzett.

„Az egész magyar kézilabdázás sikere a mostani győzelem, a kluboké és persze a lányoké is. Tizenhat évesek számára először rendeztek nyílt Európa-bajnokságot, ebben a korban a sikert sem alul-, sem túl nem szabad becsülni – mondta el ifj. Kiss Szilárd, a csapat szövetségi edzője. – A jelenlegi válogatott bő, majd szűkebb keretét több lépcsős folyamat során választottuk ki, úgy tűnik, jól sikerült. A legfőbb célunk a tavaly kezdett munka során az volt, hogy minél többet fejlődjünk csapatként is, és ennek szellemében szeretnénk folytatni a továbbiakban is. Nagy hozadéka a versenynek, hogy számos csapat megkeresett minket, hogy szeretne velünk felkészülési mérkőzéseket játszani, ami a további fejlődés szempontjából nagyon hasznos. Szeretném megköszönni a munkát a stábnak, Papp Györgynek, Kun Attilának, Seck Györgynek, a Magyar Kézilabda-szövetségnek, és azoknak a szurkolóknak is, akik Svédországban biztatták a csapatot."

Ifj. Kiss Szilárd a franciák ellen hosszabbításban megnyert döntő kapcsán elmondta, hogy fizikailag rendkívül erős ellenfelet győzött le a magyar válogatott. Remekül kezdett a csapat, majd kiegyenlített hajrát követően a rendes játékidő végén a mieink szabályos gólt szereztek, amelyet a játékvezetők nem adtak meg. A hosszabbításra több dolgot is változtatott taktikában a magyar együttes, így sikerült felülmúlni a franciákat.

„A csapat idén már az Olimpiai Reménységek Versenyén és a nemzetközi felkészülési mérkőzéseken is sorra aratta a győzelmeket, és a nyílt Európa-bajnokságot is hibátlanul nyerte meg, ez mindenképpen jelzi, hogy egy jó játékosanyag gyűlt össze ebben a korosztályban, ennek most még elsősorban üzenetértéke van – emelte ki Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója. – Célunk, hogy ez az eredményesség megmaradjon, és ifjúsági, majd junior korban is az élvonalban legyen a csapat, hiszen akkor van rá esély, hogy minél több játékos felnőtt szinten is nemzetközi klasszissá váljon. A programunk ezt célozza, kiemelten koncentrálva arra, hogy a taktikai és egyéni képzés révén meglévő képességeket tovább fejlesszük, hiszen az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a riválisok ifjúsági, majd junior korban e tekintetben ellépnek tőlünk – ezen változtatnunk kell. Természetesen ehhez jó szakmai program és összefogás szükséges, ennek érdekében mindent megteszünk."

További fotók a döntőről és az ünneplésről:

A MAGYAR NŐI SERDÜLŐ VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI AZ U16-OS NYÍLT EURÓPA-BAJNOKSÁGON:
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK

Magyarország–Grúzia 34–11
Magyarország–Feröer 28–7
Magyarország–Litvánia 36–14
Magyarország–Hollandia 24–13
KÖZÉPDÖNTŐ
Magyarország–Csehország 23–16
Magyarország–Spanyolország 32–16
Magyarország–Románia 30–20
DÖNTŐ
Magyarország–Franciaország 31–30 – hosszabbítás után

AZ U16-OS EURÓPA-BAJNOK MAGYAR CSAPAT
Kapusok:
HIBÁCSKA Blanka (NEKA), BUKOVSZKY Anna (Vác)
Mezőnyjátékosok: BÁNHIDI Barbara (NEKA), FARAGÓ Luca (NEKA), FARKAS Johanna (Győri Audi ETO), HORVÁTH Nikolett (Győri Audi ETO), KAJDON Blanka (NEKA), KORONCZAI Petra (Dunaújváros), KÜRTI Laura (Győri Audi ETO), MÉRAI Maja (NEKA), NÉMETH Imola (NEKA), RITTLINGER Lotti (Mohács), RÓNAI Diána (Bajnok DSE Nemesvámos), VÁMOS Míra (NEKA), VILÁGOS Diána (Győri Audi ETO), WOTH Viktória (NEKA), ZSIGMOND Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd
Edző: PAPP György

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik