Női kézi: Erre az idényünkre büszke leszek – Köstner Vilmos

Vágólapra másolva!
2020.03.24. 19:33
null
Köstner Vilmos elégedetten értékelte csapata eddigi teljesítményét (Fotó: Földi Imre)
A tehetség és a rutin jó közösséggé kovácsolódott a Debrecen női kézilabdacsapatánál, amelynél az iskolásoknak is kreatívan segítenek a világjárvány idején.

 

Negyedik helyen állva várja a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket a Debrecen női kézilabdacsapata. A debreceniek a bajnokság felfüggesztése után bejelentették be, hogy a csoportos edzéseiket március 31-ig szüneteltetik. A játékosok a hónap végéig egyéni edzéstervek alapján készülnek, emellett a klubvezetés arra kérte az egyesület játékosait és alkalmazottait, hogy március 31-ig ne utazzanak külföldre és Debrecent se hagyják el.

„A vírus terjedésének lassítása, a játékosok és környezetük egészségének megóvása vezérelte a szakmai stábot és a klubvezetést a döntés meghozatalakor mondta a DVSC edzője, Köstner Vilmos. – Erőnléti edzőnk, Horváth Tibor kiváló programot állított össze, amelyben három futó, egy eszközökkel végrehajtott erősítő és egy vegyes edzés szerepel hetente. Pulzusmérő órákkal tudjuk kontrollálni a munka intenzitását, de mindezt kiegészítjük videókkal. A felvételekkel tulajdonképpen a szurkolóinkkal is tarthatjuk a kapcsolatot: a drukkerek körében nagyon népszerű az online tesióra, amelyet minden hétköznap reggel láthatnak a Facebook-oldalunkon. Természetesen én is tartom a kapcsolatot a lányokkal, minden játékossal beszélek. Próbáljuk a közösség erejét fokozni, jó látni, hogy ebben a nehéz periódusban is összetart a csapat. Nagy öröm, hogy mindenki kellő fegyelemmel áll hozzá a jelenlegi helyzethez, betartják az előírásokat a kerettagok, sőt még példát is mutatnak a lakosságnak.”

„FURCSA, HOGY NEM KELL FIGYELNI A FELKELÉSRE”
Vantara-Kelemen Éva, a DVSC csapatkapitánya: – Nagyon feszes napirend szerint éltünk, így most furcsa, hogy nem kell figyelni a felkelésre és napközben is van időnk mindenre. Nagyon sok munkát tettünk bele ebbe az idénybe, ezért sajnálnánk, ha „torzóban” maradna a bajnokság, de persze tudjuk, hogy most vannak a sportnál fontosabb tényezők.

Rátérve a szakmára, a DVSC az elmúlt évtized legjobb produkcióját nyújtotta az idény eddigi részében. Remekül rajtoltak a hajdúságiak, az úgymond „kötelező győzelmek” mellett bravúrpontokat is szereztek – idegenben verték a Vácot és az Érdet és úgy játszottak döntetlent a Ferencváros otthonában, hogy a hajrában a fővárosiak mentettek pontot. Az idény eleje óta látszott, hogy nagyon összeállt a piros-fehér együttes, a tehetséges, többnyire saját nevelésű fiatalok, valamint a rutinosabb játékosok kiváló csapattá formálódtak, Bulath Anita pedig tyúkanyóként vette szárnyai alá és tanítgatta tinédzserkorú társait. A Loki az EHF-kupa január-februári csoportkörébe is bejutott, nem érdemtelenül állt tehát a negyedik helyen az NB I-ben a felfüggesztéskor.

„Ősszel nagyon jó formában versenyző DVSC-t láthatott a közönség értékelte az idény eddig részét Köstner Vilmos. – Sok elismerést kaptunk, a magyar játékosok számát, a fiatalok játékidejét tekintve példaként emlegették a csapatot. Az EHF-kupa-főtáblára jutással a nemzetközi porondon is újra letettük a névjegyünket. Ugyanakkor van egy kis hiányérzetem, amiért nem jutottunk be a negyeddöntőbe, igaz ebben szerepet játszott Vámos Petra és Jelena Deszpotovics sérülése, no meg a sűrű program okozta fáradtság. Az európai kupameccseken viszont technikaliga és taktikailag is fejlődtünk. Akármi is lesz a vége, erre az idényünkre büszke leszek – még akkor is, ha a helyezésünk esetleg nem jelenik meg a hivatalos statisztikákban.”

TESIÓRA LOKI MÓDRA

Ahogy azt Köstner Vilmos is említette, a digitális oktatáshoz kapcsolódva, a múlt hét óta minden hétköznap reggel 7 óra 40 perctől frissítő, átmozgató online testnevelés órával jelentkeznek a debreceni kézilabdás hölgyek. Az órák elérhetőek – és visszanézhetőek – a klub Facebook- és YouTube-oldalán.

A DVSC légiósai közül az elmaradt márciusi végi olimpiai selejtezők után az argentin Elke Karsten visszatért Debrecenbe, Jelena Deszpotivics azonban a határok lezárása után tudott volna csak visszaindulni, így ő Montenegróban maradt.

„Sajnálom, hogy elmaradt a kvalifikációs torna, hiszen hazai pályán, Podgoricában játszhattunk volna Tokióért, ami fantasztikus élményt jelentett volna mondta Deszpotovics. – De most nem a sport a legfontosabb! A hazám volt az utolsó ország Európában, ahová elért a koronavírus, de most már itt is van fertőzött. Nem pánikolunk, de óvatosak vagyunk, én is otthon végzem az egyéni edzéseket. Remélem, minél hamarabb visszatérhetek Debrecenbe, mert az azt jelentené, hogy jelentősen javult a helyzet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik