Női kézi: Erős mag maradt, kiváló játékosok érkeztek – Kovacsics

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 09:06
null
Kovacsics Anikó (balra) és Schatzl Nadine jókedvűen készül (Fotó: Török Attila)
Ha összekovácsolódnak és ráéreznek egymás játékára, nagyon jó idényük lehet a zöld-fehéreknek.

 

Harmadik hete készülnek a következő idényre a Ferencváros női kézilabdázói, akik már az első edzőmérkőzésen is túl vannak: Elek Gábor több mint négy hónap után újra pályára lépő együttese a szintén fővárosi MTK ellen győzött 21–19-es félidő után 37–30-ra. A találkozón a továbbra is talpsérüléssel bajlódó német válogatott Alicia Stolle még nem kaphatott szerepet (miként a szintén sérült junior-világbajnok balszélső, Márton Gréta sem), a többi új szerzemény viszont gólokkal bizonyított: a világbajnok holland jobbszélső, Angela Malestein hetet lőtt (négyet az első tíz percben rámolt be), a német beálló, Julia Behn­ke és a jobbszélső Kovács Anett háromszor, a szintén német válogatott balátlövő, Emily Bölk és a beálló Kisfaludy Anett egyszer volt eredményes, miközben a szintén újonnan érkező válogatott kapus, Janurik Kinga is lehetőséget kapott.

„Jó úton haladunk. Sokan talán úgy voltak vele, hogy a mozgás még nem lesz az igazi rögtön a kezdéskor, nehezebben tudunk esetleg összeállni, de sokkal jobban állunk, mint amire számítottunk      – szögezte le az FTC 61-szeres válogatott balszélsője, Schatzl Nadine, aki hétszer vette be az MTK kapuját.  – Nagyon vártuk az új lányokat, akik az elejétől fogva közvetlenek. Nyilván kell még idő nekik, de már a taktikával is foglalkozunk, hogy megismerjék a stílusunkat. Bízom benne, hogy minden téren, poszton és játékelemben javul a csapat. Továbbra is fiatal a keretünk, a futással és az akarattal a következő kiírásban sem lesz gondunk.”

ELEK GÁBOR, AZ FTC EDZŐJE

„Többször is át kellett alakítani már a nyári programunkat. Részt vettünk volna egy román felkészülési tornán Nagybányán, de azt értelemszerűen lefújtuk. A nagybányaiak is jöttek volna hozzánk edzőmeccset játszani, de nyilván az is elmarad. Az MTK után a következő hetekben találkozunk a Győrrel, a Váccal és a Debrecennel. Végig itthon készülünk, nem megyünk edzőtáborba.”

Schatzl azt is elmondta, hogy ő csak a saját és az együttese dolgaival foglalkozik, ám természetesen nem jó azokat a híreket hallani, amikor egy csapatnál pozitív eredményt hoz a koronavírusteszt (az elmúlt hetekben az NB I-es Vácnál és a Békéscsabánál is volt erre példa), mert elkezd izgulni az ember, egyúttal reménykedni is, hogy nem áll le újra minden a sport világában.

„Más lesz az idénykezdet, mint eddig, főleg a Bajnokok Ligája megváltozott lebonyolítása miatt: korábban, már szeptember második hétvégéjén kezdünk, és több mérkőzést fogunk játszani   – folytatta a balszélső.    – Nem mondom, hogy egyszerű lesz, elnézve az éves programunkat talán kettő vagy három olyan hét vár ránk, amikor csak egy mérkőzést játszunk, a többin kettőt. Nem megszokott, fárasztó menet lesz, ám idővel belelendülünk. Fontos, hogy figyeljünk a regenerációra, hogy minél gyorsabban ki tudjuk magunkat pihenni.”

Tekintve, hogy még az alapozás elején járnak a ferencvárosiak, merészség, sőt, felelőtlenség lenne messzemenő következtetéseket levonni, pláne jósolni a következő idény kapcsán, ettől függetlenül többen is pedzegették már, hogy az utóbbi évek egyik, ha nem a legerősebb kerete jött össze a Népligetben.

„A nagy merítési lehetőség okot adhat az ilyen a megállapításokra   – mondta az MTK ellen két gólt lövő irányító, Kovacsics Anikó.  – Négy éve, amióta a Fradinál vagyok, mindig nagyon jó csapatban játszhattam. Most olyan helyzetben vagyunk, hogy ha minden rendben megy és mindenki egészséges, akkor a kispadunk hosszú lesz. Erős mag maradt, és kiváló játékosok érkeztek. Minden kerettagunkra igaz, hogy meghatározó emberré válhat. Korábban, ha támadásban esetleg gondjaink akadtak, abból is adódhattak, hogy Háfra Noémin kívül nem voltak kimondottan magas lövőink, de ez a probléma most biztosan megoldódik.”

A válogatott karmester szerint alapvetően úgy kell hozzáállniuk, hogy napról napra teljes erőbedobással dolgozzanak, mert ha rendben elindulhat az idény, akkor százszázalékos, fizikailag és taktikailag is kész állapotban kell kezdeniük a bajnokságot.

„Nyilván nem tudhatjuk, a riválisok milyen munkát tudnak elvégezni, de ha a mi felkészülésünk rendben megy, és sikerül összekovácsolódnunk a pályán is – mert azon kívül egészen biztosan nem lesz gondunk e téren –, ráérzünk a másik játékára, akkor tényleg nagyon jó idényünk lehet”  – tekintett előre Kovacsics.    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik