Női kézi: elhalasztják a győri olimpiai selejtezőt is – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.13. 15:31
null
Elhalasztják a győri olimpiai selejtezőt (Fotó: Kovács Anikó)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a március 20. és 22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor a győri kvalifikációs tornára sem, amelyen a magyar válogatott Oroszországgal, Szerbiával és Kazahsztánnal találkozott volna. Az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) közleménye kiemeli, a honi szervezet folyamatosan egyeztet az IHF-fel, és amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik, későbbi, júniusi időpontban mindenképpen szeretné megrendezni az olimpiai selejtezőt.

„Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a Nemzetközi Kézilabda-szövetség döntését – idézi Novák Andrást, az MKSZ operatív igazgatóját a közlemény. – Nagyon reméljük, hogy későbbi időpontban sorra kerül a torna, és természetesen jelezzük az IHF-nek, hogy készen állunk a rendezésre, ha a körülmények lehetővé teszik. Az egyéb magyarországi eseményekkel kapcsolatban folyamatosan figyeljük a híreket, egyeztetünk és gyűjtjük az információkat, ha szükséges, további döntéseket is hozunk, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége.”

A győri olimpiai selejtezőt az eddigi tervek szerint zárt kapuk mögött rendezték volna meg, de az IHF mostani döntése felülírja a korábbi elhatározást.

A határozat a másik két női csoportra, és az áprilisi, férfi selejtezőkre is vonatkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik