Női kézi: „Elgondolkodtam az ETO ajánlatán, de nem fogadtam el”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.14. 10:50
null
Tóth Eszter az MTK-ból a Mosonmagyaróvárhoz igazolt (Fotó: Török Attila, archív)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Mosonmagyaróvár KC új játékosa, Tóth Eszter a klub hivatalos honlapjának beszélt a Győri ETO korábbi ajánlatáról, valamint a válogatottról is. A klub továbbá tudatta: Farkas Andrea lett az új kapusedzője.

„Tudom, sokan vannak, akik örök csalódásként élik meg, hogy nem tudták állandósítani a helyüket az ETO első gárdájában. Én azonban már régen elengedtem ezt a dolgot, mert tisztán láttam a helyzetet, soha nem vakított el a csillogás – idézi az mkcse.hu Tóth Esztert, aki az MTK-tól igazolt Mosonmagyaróvárra. – Felnőtt játékosként csak ültem az ETO kispadján, pályára alig-alig léptem, miközben tudtam, hogy én meghatározó kézilabdázó szeretnék lenni. A számomra önigazolás volt, hogy most a nyáron megkerestek Győrből, amit természetesen nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Elgondolkodtam tehát az ETO ajánlatán, de nem fogadtam el, mert tizennyolc évesen sem éreztem jól magam a kispadon, tehát tudom, hogy huszonhét évesen ezt még rosszabbul viseltem volna.”

Tóth Eszter a válogatottról is szót ejtett. „Ezt a kérdést nem az én tisztem eldönteni, de többször feltetettem már magamnak is. Úgy gondolom, hogy a teljesítményem alapján egy esélyt megérdemeltem volna. Tudom, hogy a nevem ott volt Kim Rasmussen noteszében, a kapitány azonban talán most nem akart változtatni a megszokott válogatott keretén. Nem lesz könnyű a jövőben sem bekerülni a nemzeti csapatba, de én mindent meg fogok tenni érte. Nagyon hiányzik nekem, hogy még nem volt felnőttválogatott mérkőzésem, ezért az a célom, hogy minél hamarabb felhúzhassam a címeres mezt. Gyerekkorom óta töretlen a lelkesedésem a játék iránt, továbbra is vannak tehát terveim, céljaim a sportágban.”

Farkas Andrea személyében ismét korábbi klasszis kézilabdázó csatlakozott a Motherson-Mosonmagyaróvár szakmai stábjához. A kiváló kapus magyar, francia és szlovén bajnokságot nyert, valamint Bajnokok Ligáját és EHF-kupát is. A magyar válogatottal pedig Európa-bajnoki bronz-, valamint olimpiai és világbajnoki ezüstérmeket szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik