Női kézi EHF-kupa: Vicces volt, hogy elsőre nem tudtam felemelni a trófeát – Nze Minko

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 06:56
Megvan az első nemzetközi kupagyőzelme a Siófok női kézilabdacsapatának, s ezúttal – a két elvesztett Bajnokok Ligája-döntő után – Andrea Kobetic is ünnepelhetett. Tette mindezt az Esbjerg elleni EHF-kupa-döntő utáni, szurkolókkal közös fieszta közepette. Estelle Nze Minkónak egyébként kisebb gondja akadt, amikor csapatkapitányként fel kellett emelnie a győztesnek járó trófeát, Silje Solberg pedig csaknem sírt, hiszen sajnálta ikertestvérét, Sannát, aki a vesztes csapatban játszott. De ezen gyorsan túltette magát.



„Valóra vált az álmom!
Ez volt a harmadik nemzetközi kupadöntőm, és végre az EHF-kupát megnyertem. Nagyon boldog vagyok és rendkívül büszke a csapatomra”
– mondta a szurkolók gyűrűjében a gólkirálynői címet is begyűjtő Andrea Kobetic, aki az elmúlt két évben a Vardar Szkopjével egyaránt elvesztette a Győr elleni Bajnokok Ligája-döntőt.


„Valóra vált az álmom!
Ez volt a harmadik nemzetközi kupadöntőm, és végre az EHF-kupát megnyertem. Nagyon boldog vagyok és rendkívül büszke a csapatomra”
– mondta a szurkolók gyűrűjében a gólkirálynői címet is begyűjtő Andrea Kobetic, aki az elmúlt két évben a Vardar Szkopjével egyaránt elvesztette a Győr elleni Bajnokok Ligája-döntőt.

Bár az EHF-kupa-döntőt sem volt egyszerű megnyerni, az MVP-nek választott Estelle Nze Minkónak a győztesnek járó trófeával talán jobban meggyűlt a baja, mint az Esbjerg védőivel. Azt ugyanis nem sikerült egyből a magasba emelnie.

„Ó, a trófea, az valóban nagyon nehéz volt, nem is számítottam rá. Aztán mondták, hogy 18 kilós, ezért volt olyan nehéz felemelni, én meg nem készültem fel erre. Nyolcan kilót az edzőteremben sem szoktam emelgetni. Igen, kicsit vicces volt, ahogy elsőre nem tudtam felemelni” – mondta nevetve.

Silje Solbergnek nemcsak azért marad emlékezetes a döntő, mert remekelt a kapuban. Ikertestvérével, Sannával most néztek először farkasszemet a pályán.

„Majdnem sírtam is picit, hiszen sajnáltam, ő is nagyon akarta ezt trófeát – vallotta be. – De én jobban akartam. Csak az egyikünk nyerhetett, és boldog vagyok, hogy az én lettem.

Videónkból az is kiderül, hogy milyen hálásak a siófoki lányok a szurkolóknak, illetve elmondják, miképpen élték meg az Esbjerg elleni döntőt.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SIÓFOK KC–TEAM ESBJERG (dán) 26–21
(14–10)
Siófok, 1500
néző.V:Opava, Válek (csehek)
SIÓFOK:
SILJE SOLBERG – Böhme 2, JEZIC 2, Perianu, KOBETIC 6, NZE MINKO 7 (2), AOUSTIN 5.Csere:DEDU (kapus), M. González 3, Janjusevics, Elghaoui 1, Hmirova, Such.Edző:Tor Odvar Moen
ESBJERG:
Toft – JACOBSEN 5, Jörgensen 1, POLMAN 6, Ingstad, LISCSEVICS 6 (2), Sanna Solberg 2.Csere:Granlund (kapus), Frafjord, Breistöl, Danielsson 1, Jónsdóttir, A. Jensen.Edző:Jesper Jensen
Az eredmény alakulása. 4. perc:
1–3.8. p.:4–3.11. p.:6–4.17. p.:8–8.22. p.:11–8.28. p.:14–9.38. p.:16–14.46. p.:22–14.57. p.:23–19
Kiállítások:
8, ill. 8 perc
Hétméteresek:
4/2, ill. 2/2

Kupagyőztes:aSiófok,47–42-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Tor Odvar Moen:– A felkészülés tökéletesen sikerült, és a mérkőzésen is minden klappolt, talán az utolsó percekben akadtak csak problémáink, de most ez is belefért. Boldog és fáradt vagyok, olyan siker ez, amit nagyon akartunk. Az elemzés ideje később jön el, egyelőre annyi dolgunk van, hogy örüljünk, hogy sikerült ezt megadnunk a klubnak és a szurkolóknak – nagyon megérdemelték. Büszke vagyok a lányokra!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik