Női kézi EHF-kupa: kiesett a DVSC is, nincs már talpon magyar csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.19. 19:58
A DVSC hazai pályán ugyan 26–24-re legyőzte az SCM Craiovát a női kézilabda EHF-kupa 3. selejtezőkörének visszavágóján, de mivel idegenben öt góllal, 24–19-re kikapott, nem jutott tovább.

A DVSC létszámhiányosan várta az első mérkőzést a román Craiova otthonában, majd a vasárnapi visszavágót a továbbra is meglévő létszámhiány mellett az ötgólos hátrány tovább nehezítette. A debreceni mérkőzésen a magyar csapat nagyot küzdött, aminek abból a szempontból meglett a jutalma, hogy végül két góllal nyert (26–24), de a hátrány ledolgozására, ezzel együtt a továbbjutás kiharcolására nem volt esélye. A vendégeknél Cristina Florianu kilenc gólt dobott, vele nem bírtak a hazaiak.ötgólos hátrány tovább nehezítette. A debreceni mérkőzésen a magyar csapat nagyot küzdött, aminek abból a szempontból meglett a jutalma, hogy végül két góllal nyert (26–24), de a hátrány ledolgozására, ezzel együtt a továbbjutás kiharcolására nem volt esélye. A vendégeknél Cristina Florianu kilenc gólt dobott, vele nem bírtak a hazaiak.

A DVSC búcsújával nincs már versenyben magyar csapat az EHF-kupában, hiszen korábban az Érd, a Dunaújváros és a Vác is kiesett.

KÉZILABDA
NŐI EHF-KUPA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
DVSC-TVP
SCM CRAIOVA (román) 26–24 (13–14)
Debrecen, 1800
néző. V: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)
DEBRECEN:
Lajtos – VARSÁNYI 4, Punyko 4, Hajduch, Pálsdóttir 2, Grigel 5 (1), Hársfalvi 3. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Csáki 3 (3), Zamfirescu 2, Sirián, Borges Lima, Vantara-Kelemen 3, Tóvizi. Edző: Tone Tiselj
CRAIOVA:Dumanska – NIKOLICS 5, Ticu 1 (1), Pricopi 3 (2), Radoi, FLORIANU 9, Selaru 3. Csere: Stanciu, Ling (kapusok), Tudor, Trifunovics, Vizitiu 1, Klikovac 2, Ardean-Elisei. Edző:George Burcea
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–1. 13. p.: 5–5. 20. p.: 6–9. 24. p.: 10–10. 36. p.: 16–16. 45. p.: 19–20. 51. p.: 22–21
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/3
Továbbjutott: az SCM CRAIOVA, 48–45-ös összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj:
– Hiába hogy jobb volt a Craiova, mindentől függetlenül büszke vagyok a csapatomra. Egy ilyen párharcban egy-egy kimagasló egyéni teljesítmény döntő lehet, és most ezt Cristina Florianu nyújtotta, akivel nem tudtunk mit kezdeni. Nagy eredmény lett volna, ha továbbjutunk, azonban ez most nem sikerült. Szomorú vagyok, mert a szurkolóink megérdemelték volna, hogy ezt a hangulatot megmutassuk Európának.
Bogdan Burcea: – Mind a két csapat nagyon jól játszott. Éles, kiélezett küzdelem volt. Ez a klub eddigi legnagyobb eredménye, amit nemzetközi szinten elért. Nagyon örülök, hogy ehhez én is hozzá tudtam járulni.

Korábban
Kastamonu Belediysi GSK (török)–Váci NKSE (magyar) 36–29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik