Női kézi: egy szurkoló 160 ezer forintot ajánlott fel a váciaknak

Vágólapra másolva!
2013.02.20. 10:46
A Váci NKSE női kézilabdacsapata mindent elkövet annak érdekében, hogy a csapat lejátssza az Issy Paris elleni KEK-negyeddöntőjét. A klubnak egyelőre nincs pénze a franciaországi utazásra, az önkormányzat segítségét kéri. De olyan szurkoló is volt, aki komoly összeggel támogatta a váci folytatást.

A Váci NKSE női kézilabdacsapata nagy bravúrt végrehajtva jutott be a KEK negyeddöntőjébe, ahol a francia Issy Paris lesz az ellenfele. Kirsner Erika, a Váci NKSE elnöke a párharccal kapcsolatban kéréssel fordult a városvezetők és a szponzorok felé, ugyanis a pillanatnyi helyzet szerint nem tudnak elutazni az idegenbeli meccsre.

IDE LEHET UTALNI

A váciak honlapján (vacinkse.hu) a következő bankszámlaszámot tüntetik fel azok számára, akik átutalással szeretnének segíteni nekik:

OTP Bank 11742094-20201296.

Az FTC-vel játékosként BL-ezüstérmes Kirsner Erika elmondta, a párizsiak csak hétfőn adták meg a kinti visszavágó időpontját (március 15., 19.30), addigra viszont a repülőjegyárak elszálltak, sőt ha napokon belül nem találnak megoldást, még tovább emelkednek.

A húsztagú váci küldöttségnek oda-vissza kétmillió forintba kerülne a párizsi túra, de ha az első, hazai találkozó költségeit is számítjuk, a negyeddöntős párharc végösszege három és fél millió forint.

„Egyik törzsszurkolónk máris felajánlott százhatvanezer forintot, de szponzorok és a város segítsége is jól jönne, bár tudom, hogy az önkormányzat is nehéz helyzetben van, már így is erején felül segít bennünket. Gyorssegély vagy kölcsön mentőövként szolgálhat” – mondta a Nemzeti Sportnak Kirsner.

Az elnök szerdán szeretne találkozni Fördős Attila polgármesterrel, hogy tárgyaljanak az ügyben. A váciak számára anyagilag az sem lenne kevésbé megterhelő, ha a mind a két mérkőzést hazai pályán rendeznék, két párizsi meccs esetén viszont a költségek a franciákra hárulnának. Erről a megoldásról viszont Kirsner hallani sem akar.

„Ilyen fantasztikus közönséget nem szeretnénk megfosztani a hazai KEK-negyeddöntőtől, ki tudja, mikor jutunk legközelebb ilyen messzire nemzetközi kupában...”

NŐI KÉZILABDA KEK, NEGYEDDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS

2013. március 9. (szombat) 16.00: Váci NKSE–Issy Paris (francia)

2. MÉRKŐZÉS
2013. március 15. (péntek) 19.30: Issy Paris (francia)–Váci NKSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik