Női kézi: Edwige nem sokkal a határzár előtt ért vissza Magyarországra

Vágólapra másolva!
2020.03.29. 15:02
null
Hosszú nap végén ért haza Győrbe (Fotó: AFP)
Kevésen múlott, hogy a Győri Audi ETO KC francia beállója ne tudjon visszatérni Győrbe hazájából a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett határzár miatt: Béatrice Edige néhány órával a korlátozások életbe lépése előtt tért vissza autóval az ország területére.

 

Igazán kalandosra sikerült a március második hétvégéje Béatrice Edige számára: a győriek beállósa március 13-án alig érkezett meg Párizsba, amikor kiderült, hogy a márciusra kiírt Eb-selejtezőket később rendezik csak meg a koronavírus-járvány miatt, így dolgavégezetlenül és minél hamarabb indult vissza Győrbe, mert már elindulásakor arról pletykáltak, hogy hamarosan lezárhatják a magyar határokat.

„Fogalmazzunk úgy, hogy nem jött rosszul az autó oldalán a klub logója az osztrák–magyar határ átlépésénél″ – idézi a beállót a Francia Kézilabda-szövetség honlapja.

Edwige eredetileg úgy gondolta, hogy Bécsből Szlovákián át térne vissza Győrbe, de a szlovák határ addigra már le volt zárva külföldiek előtt, mire odaért, így vissza kellett fordulnia.

„A szlovák határőr közölte, hogy nem mehetünk át, úgyhogy fordulhattam meg és küzdhettem magam keresztül a forgalmi dugón. Nem volt könnyű, de egy maratoni hosszúságú nap végén hajnali fél háromkor értem végül Győrbe″ – mesélte Edwige, aki elismerően beszélt arról, hogy szerinte a magyar emberek mennyire fegyelmezetten betartják az óvintézkedéseket.

A 31 éves beálló is üdvözölte az olimpia elhalasztásának hírét, ami az Eb-címvédő, de a decemberi világbajnokságon csak a csalódást keltő 13. helyen záró francia válogatottnak még jól is jöhet. „Ilyen eredmény után időre van szükségünk, hogy újra felépítsük magunkat, ráadásul néhány most sérült játékos is visszatérhet a csapatba” – zárta a győri társaihoz hasonlóan otthoni egyéni edzéseket végző Edwige, aki szerint a 2021-es olimpia még szebb ünnepe lehet a sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik